Τζορτζ Κλούνεϊ: νέα συνεργασία με τους αδελφούς Κοέν

tzortz-klounei-fotografia
ΤΡΙΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι αδελφοί Κοέν σε πρόσφατη συνέντευξή τους αποκάλυψαν ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν και πάλι με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος έχει εμφανιστεί στο παρελθόν σε δύο κωμωδίες τους.

Η νέα αυτή δουλειά  θα αποτελούσε το τελευταίο μέρος μιας άτυπης τριλογίας τους, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ηθοποιό.


Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε εμφανιστεί το 2000 στην κωμωδία των Κοέν «O brother, where art thou?» («Ω, αδελφέ πού είσαι;») που διαδραματίζεται την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης, έχοντας ως συμπρωταγωνιστές τους Τζον Τορτούρο και Τιμ Μπλέικ Νέλσον.

Ο αμερικανός σταρ ανανέωσε το ραντεβού του με το σκηνοθετικό δίδυμο στη ρομαντική μαύρη κωμωδία «Intolerable cruelty» («Αβάσταχτη γοητεία») το 2003,  υποδυόμενος έναν αετονύχη δικηγόρο ειδικού στα διαζύγια, έχοντας στο πλευρό  του τους Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Τζέφρι Ρας και Μπίλι Μπομπ Θόρντον.


Παρότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες για τη ταινία που έχουν στα σκαριά οι αδελφοί Κοέν, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποτελεί τη βασική επιλογή τους. Πιθανότατα πρόκειται για το  «Hail Caesar», μια από τις παραγωγές τις οποίες οι αδελφοί Κοέν μας είχαν αποκαλύψει πριν λίγα χρόνια ότι επιθυμούν να προχωρήσουν.

Επικεντρώνεται τη δεκαετία του ’20, όταν ένα είδωλο του θεάτρου υπογράφει χρυσό συμβόλαιο για τα γυρίσματα ενός επικού φιλμ, με φόντο την αρχαία Ρώμη. «Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο και υπάρχει η πιθανότητα να είναι αυτή η επόμενη ταινία μας» δήλωσε ο Τζόελ Κοέν σε συνέντευξή του στο «Thompson on Hollywood».

Ο Ίθαν Κοέν συμπλήρωσε χαρακτηριστικά : «θα αφορά την βιομηχανία του κινηματογράφου, τη ζωή, τη θρησκεία και την πίστη. Την πίστη και το σινεμά. Ναι, ακόμα ισχύει ο Τζορτζ Κλούνεϊ».