Νέα λίστα του Forbes: ποιοι σταρ «ταρακούνησαν» φέτος το box office;

ntouein-tzonson-fotografia

Ο Ντουέιν Τζόνσον είναι πρώτος στη λίστα του Forbes.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ποιοι είναι οι σταρ που έφεραν τα περισσότερα λεφτά στο παγκόσμιο box office; Η νέα λίστα του περιοδικού Forbes αποδεικνύει πως δεν αρκεί ένας ηθοποιός να εμφανιστεί στην εμπορικότερη ταινία της χρονιάς αλλά θα πρέπει να συμμετάσχει παράλληλα και σε άλλες παραγωγές, αν θέλει να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Μπορεί το μπλοκμπάστερ «Iron Man3» να ήταν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς με κέρδη 1.2 δισεκατομμύρια στο παγκόσμιο box office, αλλά ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ήρθε δεύτερος!

Στο θρόνο της πρώτης θέσης της λίστας, με 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια, κάθισε ο Ντουέιν Τζόνσον «γιατί δούλεψε σκληρότερα», σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού: όχι μόνο εμφανίστηκε στην πιο πρόσφατη ταινία της σειράς «Fast and furious», αλλά και στις περιπέτειες «G.I Joe: Retaliation» και «Gain and pain».

Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 964 εκατομμύρια δολάρια ο Στιβ Καρελ που δάνεισε τη φωνή του στο  «Εγώ, ο απαισιότατος 2», μια μεγάλη εμπορική επιτυχία που εξισορρόπησε τις συμμετοχές του στην ανεξάρτητη παραγωγή «Τhe way way back» και στην ταινία  «The Incredible Burt Wonderstone».

Η Σάντρα Μπούλοκ είναι πέμπτη στη λίστα του Forbes.

Ο Βιν Ντίζελ, συμπρωταγωνιστής του Ντουέιν Τζόνσον, βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 887 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην πιο πρόσφατη ταινία του «Fast and furious». Χάρη στην ίδια ταινία κατέλαβε την έκτη θέση με 789 εκατομμύρια δολάρια, ο αδικοχαμένος συμπρωταγωνιστής του Πολ Γουόκερ που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο ατύχημα.


Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Σάντρα Μπούλοκ με 862 εκατομμύρια δολάρια, η οποία μπορεί να ελπίζει σε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Gravity», μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και τη συμβολή της κωμωδίας «The heat» που της έδωσε επιπλέον σημαντική ώθηση στο box office.


O Mπίλι Κρίσταλ (743 εκατομμύρια δολάρια) και ο Τζον Γκούντμαν (743 εκατομμύρια δολάρια) μοιράστηκαν την ίδια θέση στη λίστα χάρη στην ταινία «Monsters University».


Ο ένατος της λίστας είναι ο νεαρός σταρ Κρις Χέμσγουορθ, με 701 εκατομμύρια δολάρια, καθώς έχει στο ενεργητικό του πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμπορικές παραγωγές όπως το «Thor: the dark world» και το «Rush».


Δέκατη, η δεύτερη γυναίκα της λίστας, η Τζένιφερ Λόρενς, με 700 εκατομμύρια. Για τη σταρ της περιπέτειας «Hunger games: φωτιά», η πρόβλεψη των υπεύθυνων του περιοδικού Forbes, είναι ότι θα φέρει πολύ περισσότερα στο box office με τη συμμετοχή της στο οσκαρικό φαβορί «American Hustle» («Οδηγός διαπλοκής»).

Η συγκεκριμένη λίστα του Forbes αναφέρεται στο πόσα δολάρια έφερε φέτος ο κάθε σταρ στο παγκόσμιο box office και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά την αμοιβή του.