Η νέα γενιά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε αφιέρωμα-έκπληξη

thodoros-aggelopoulos-nea-fotografia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει την πλήρη φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε μια ρετροσπεκτίβα που ξεφεύγει από ό, τι είχαμε συνηθίσει σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Κι αυτό γιατί τις ταινίες του μεγάλου δημιουργού που θα προβληθούν από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου, προλογίζουν νέοι καλλιτέχνες και σπουδαστές, από τον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της μουσικής.

Αυστηρά προσανατολισμένο στη νέα γενιά το αφιέρωμα «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μέσα από τα μάτια των νέων» φέρνει στους σινεφίλ αγαπημένες ταινίες όπως τις «Ο θίασος», «Αναπαράσταση»,  «Τοπίο στην ομίχλη», «Μέρες του ‘36», «Ο μελισσοκόμος», «Το βλέμμα του Οδυσσέα», «Ταξίδι στα Κύθυρα» κ.α.

Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε πρώτη πανελλήνια προβολή τρεις μικρού μήκους ταινίες του δημιουργού με τίτλο: «Lumiere et compagnie: Οδυσσέας» (1995), «Ο καθένας και το σινεμά του: τρία λεπτά» (2007)  και «Sky Below» (2011).

Στους ομιλητές που θα μας παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τις αγαπημένες τους ταινίες συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Αλέξης Καλοφωλιάς, από τους Last Drive και πολλά υποσχόμενοι σκηνοθέτες όπως η Ελίνα Ψύκου, η Εύα Στεφανή, ο Γιάννης Σακαρίδης, ο Γιώργος Ζώης κ.α.

Την τελευταία ημέρα των προβολών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί όσους παρακολούθησαν το αφιέρωμα και τους ομιλητές, σε μια ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη με θέμα το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.

Πληροφορίες: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 (μετρό Κεραμεικός), από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου 2014. Τηλ.2103612046. Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ ανά προβολή ταινίας, 10 ευρώ ενιαία κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές για φοιτητές, ανέργους και νέους από 18 έως 26 ετών.