Φρανκενστάιν σε νέα κινηματογραφική εμφάνιση

frankenstain-fotografia-2014
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το δημιούργημα του Δρ. Φράνκεστάιν σε μια ακόμη κινηματογραφική του εμφάνιση, σε σκηνοθεσία του Στιούαρτ Μπίτι, έχει δεχτεί την επιρροή της κουλτούρας των κόμικ.

Η νέα περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί ο Άαρον Έκχαρτ, είναι βασισμένη στο πετυχημένο κόμικ του Κέβιν Γκρεβιού («Underworld»). Ο Άνταμ, όπως ονομάζεται το «τέρας» που δημιούργησε ο Δρ. Φρανκεστάιν, μετά από δύο αιώνες «ζωής» βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα και θα πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις, καθώς η μοίρα του ανθρώπινου γένους βρίσκεται στα δικά του χέρια.

Γκόθικ ατμόσφαιρα, επικές μάχες, υπερφυσικές εκπλήξεις και  βίαιοι Δαίμονες δίνουν τον τόνο σε αυτή τη νέα περιπέτεια που ανατρέπει πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα στην κλασική ιστορία της Μαίρη Σέλεϊ. Πίσω από αυτή την παραγωγή βρίσκονται οι δημιουργοί της πετυχημένης σειράς ταινιών «Underworld».

Για τη δική του εκδοχή στην κλασική ιστορία, ο σκηνοθέτης Στιούαρτ Μπίτι, τονίζει: «Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη απόκοσμη ενέργεια. Μια αυθεντική περιγραφή σχετικά με το πώς, το μοναδικό δημιούργημα του Βίκτωρ Φρανκενστάιν ανακαλύπτει την ανθρώπινη φύση του. Τον αποκαλούμε Άνταμ, στην ιστορία μας και τον τοποθετούμε σε μια σύγχρονη περιπέτεια, στο πλαίσιο της οποίας παγιδεύεται ανάμεσα σε δυο στρατόπεδα που εκπροσωπούν το καλό και το κακό.

Και οι δυο πλευρές τον χρειάζονται για τον ίδιο σκοπό, κι εκείνος θα πρέπει να παλέψει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία του, αλλά και τη μοναδικότητα της φύσης του. Θα πρέπει να καταλάβει ποιος, πραγματικά, είναι και να εξηγήσει τον προορισμό και την κατεύθυνσή του… Θα πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να καταφέρει να εκπληρώσει τον στόχο του… αλλά ενδεχομένως ο στόχος αυτός να μη συμπίπτει με εκείνο που ο ίδιος επιθυμεί».

Παίζουν οι : Άαρον Έκχαρτ, Ιβόν Στραχόβσκι, Μπιλ Νάι, Μιράντα Ότο, Τζέι Κόρτνι.

Πληροφορίες: Η ταινία «Φρανκενστάιν» («I, Frankenstain») προβάλλεται από την Odeon.