Ο Λάνθιμος υπέγραψε με Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις

farel-bais
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

O Γιώργος Λάνθιμος, αφού εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των 460.000 ευρώ από το Eurimages, για την ταινία του «Lobster» έδωσε τα χέρια με τον γοητευτικό Κόριλ Φάρελ και την βραβευμένη με Όσκαρ, Ρέιτσελ Βάις.

Χτίζεται σιγά σιγά το καστ της πολυαναμενόμενης πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου. Οι αξιώσεις πολλές και οι προσδοκίες ακόμη περισσότερες για τον Έλληνα δημιουργό που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ.

Γι’ αυτό και η είδηση ότι «έκλεισε» τον Κόλιν Φάρελ και την Ρέιτσελ Βάις για να συμμετάσχουν στο «Lobster» δε θα μπορούσε να περάσει στα…ψιλά γράμματα.

Τα δύο νέα πρόσωπα, αν και ακόμη δε γνωρίζουμε ποιούς ρόλους θα αναλάβουν, θα πλαισιώσουν τους Λεά Σεϊντού, Μπεν Γουίσο, Τζέισον Κλαρκ, Ολίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια, που εδώ και καιρό έχουν υπογράψει τα συμβόλαιά τους με τον Λάνθιμο.

Η ταινία, που σεναριακά για μία ακόμη φορά φέρει την υπογραφή του μόνιμου συνεργάτη του Λάνθιμου, Ευθύμη Φιλίππου, φέρει τον τίτλο «Lobster» και πραγματεύεται μία δυστοπική μελλοντική πραγματικότητα για τους εργένηδες.

Γιώργος Λάνθιμος

Σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι είναι μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν συμβατό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Σε περίπτωση που αποτύχουν, μετατρέπονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι αφήνονται στο Δάσος.

Ένας άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, φτάνει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί και αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Εκεί όμως ερωτεύεται μια γυναίκα, γεγονός που έρχεται ενάντια στους κανόνες αυτής της ιδιόμορφης κοινότητας.

Ο Λάνθιμος μιλώντας για την εξέλιξη αυτή ανέφερε σε δήλωσή του στο περιοδικό vanity: «Είμαι πολύ ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τόσο μεγάλους ηθοποιούς. Η συμβολή τους στην ταινία μας θα εμπλουτίσει τον κόσμο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Επιπλέον, η ομάδα μας, παλιοί και νέοι συνεργάτες, μου δίνει αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για να ξεκινήσουμε αυτήν την ταινία».

Λέτε τελικά ο δραπέτης και η γυναίκα που ερωτεύεται να βρουν τα κινηματογραφικά τους είδωλα στον Φάρελ και τη Βάις; Πολύ πιθανό, αλλά καλύτερα ας περιμένουμε.