Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου...ο Πελέ

pele Ique Esteves
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αν και όλοι περίμεναν πως αυτό το καλοκαίρι μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είχαν την ευκαιρία να δουν την πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφική ταινία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, δυστυχώς οι παραγωγοί δεν θα τους ικανοποιήσουν.

Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Μάικλ και Τζεφ Ζίμπαλιστ δε θα τηρήσουν τελικά την «υπόσχεσή» τους για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφικής ταινίας του Πελέ, η οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Hollywood reporter, δε θα είναι έτοιμη ως αναμενόταν το καλοκαίρι, οπότε και το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στη γενέτειρα του ποδοσφαιριστή, τη Βραζιλία.

Κάποια τεχνικά ζητήματα καθυστέρησαν την παραγωγή και τελικά αρκετοί αγοραστές φαίνεται πως θα αρχίσουν να αποχωρούν από τις συμφωνίες για τη διάθεση της ταινίας, αφού τελικά δεν θα μπορέσει να κυκλοφορήσει εγκαίρως.

Στην ταινία, οι πρωτοεμφανιζόμενοι Λεονάρντο Λίμα Καρβάλο και Κέβιν ντε Πάουλα υποδύονται τον «άσσο» του ποδοσφαίρου στην ηλικία από 10 έως 13 ετών και 13 έως 17 αντίστοιχα, ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντιέγκο Μπονέτα κ.λπ.

Στην παραγωγή συμμετέχει και ο Μάικλ Καν, ο τριες φορές βραβευμένος με Όσκαρ στενός συνεργάτης του Σπίλμπεργκ.

Τα γυρίσματα έγιναν πέρυσι στη Βραζιλία και η ταινία περιγράφεται ως η αυθεντική ιστορία του Πελέ, από τα φτωχικά χρόνια στο Σάο Πάολο μέχρι την ηρωική του εμφάνιση στα 17 του χρόνου, οπότε και οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της το 1958.