Παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα στο Βερολίνο για «Το Μικρό Ψάρι» του Γ. Οικονομίδη

stratos
ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Με τις προσδοκίες μιας διάκρισης ο «Stratos», όπως είναι ο αγγλικός τίτλος της ταινίας του Γιώργου Οικονομίδη «Το μικρό Ψάρι», κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα στην 64η Μπερλινάλε.

«Το Μικρό Ψάρι», το οποίο συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, θα προβληθεί στις 10 το βράδυ στην αίθουσα Berlinale Palast, ενώ θα γίνουν δύο ακόμα επαναληπτικές προβολές στις 12 και τις 16 Φεβρουαρίου.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του Στράτου, ενός νεαρού που στα 19 του χρόνια είχε διαπράξει ένα έγκλημα πάθους. Στη φυλακή ένας συγκρατούμενός του, ο Λεωνίδας, σε κάποια συμπλοκή θα του σώσει τη ζωή. Ο Στράτος ελεύθερος πια βάζει στόχο να τον ξεπληρώσει, δίνοντας όλα τα χρήματα που βγάζει ως αρτοποιός στον αδερφό του Λεωνίδα τον Γιώργο, ο οποίος με τη σειρά του σχεδιάζει την απόδραση του αδερφού του από τη φυλακή.

Το σενάριο ανήκει στους Γιάννη Οικονομίδη, Θάνο Ξηρό, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο και Χάρη Λαγκούση ενώ στην ταινία παίζουν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Πέτρος Ζερβός, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Γιάννης Βουλγαρακης, Μαρία Καλλιμάνη, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Μπινιάρης, Όμηρος Πουλάκης, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, οι ηθοποιοί Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σόνια Θεοδωρίδου και Πόπη Τσαπανίδου.

Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε την ταινία να προβληθεί στις 27 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood.