Η άνοδος των geeks!

bing
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Εμφάνιση, τσεκ, ταλέντο, τσεκ, φήμη, τσέκ και μυαλό; Τσεκ και αυτό; Έλεος πια.

Σε ότι αφορά μερικούς ηθοποιούς δεν ισχύει το «αρκεί που είναι ωραίος/α και έχει ταλέντο». Είναι …αδυσώπητοι και θέλουν (ή καλύτερα έχουν ήδη καταφέρει) να κατακτήσουν και τον κόσμο των επιστημών. Ποιοί είναι αυτοί οι …braniacs;

Μαγίμ Μπιαλίκ: η εξαιρετική Έιμι Φάρα Φόουλερ από την κωμική σειρά «Bing Bang Theory» δεν είναι μόνο διάνοια στη σειρά αλλά και στην πραγματικότητα. Η πρωτοεμφανιζόμενη ως «Blossom» στην παλαιότερη ομώνυμη σειρά, είναι κάτοχος Ph.D. του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια UCLA στον τομέα της νευροεπιστήμης, μάλιστα.

Λίσα Κούντροου: Μπορεί στα «Φιλαράκια» να θριάμβευε ως η αδαής και περίεργη Φοίβη αλλά στην πραγματικότητα η Κούντροου είναι το τελείως αντίθετο. Με πτυχίο στη βιολογία, από το Vassar College, στο οποίο μάλιστα έχει δοθεί από το πανεπιστήμιο και το όνομά της, η ερώτηση είναι μία: πόσο πιο έξυπνη πια;

Σίντι Κρόφορντ: Ηθοποιό δεν τη λες αλλά στο Χόλιγουντ τριγυρίζει. Το σούπερ μόντελ Σίντι Κρόφορντ παράτησε τις σπουδές της στο τμήμα χημικών μηχανικών του Πανεπιστημίου του Northwestern, όπου σπούδαζε με πλήρη υποτροφία μάλιστα, για να αφοσιωθεί στις πασαρέλες. Αδικία και πάλι αδικία.

Τομ Χανκς: Το γεγονός ότι στο «Apollo 13» εμφανίστηκε πιο πειστικός αστροναύτης από ό,τι θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία κινηματογραφική ερμηνεία έχει λογική, αν σκεφτεί κανείς ότι ο δαιμόνιος ηθοποιός ήθελε στην πραγματικότητα να γίνει αστροναύτης και μάλιστα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διαστημικής Κοινότητας.

Κέιτ Μπάκινσεϊλ: H σέξι Αγγλίδα ηθοποιός, εκτός από το να μαγνητίζει τα βλέμματα, είναι βραβευμένη συγγραφέας, η οποία μάλιστα έχει κερδίσει στον βρετανικό διαγωνισμό συγγραφής «W.H. Smith Young Writer’s competition» δύο φορές, στην εφηβεία της, ενώ φοίτησε στην Οξφόρδη ρωσική και γαλλική λογοτεχνία.

Νάταλι Πόρτμαν: Όσκαρ έχει, όμορφη είναι, το ταλέντο της «τρέχει» από τα μπατζάκια και στο βιογραφικό της υπάρχει ακόμα ένα πτυχίο ψυχολογίας από το Χάρβαρντ. Και δεν τελειώνει εκεί το θέμα καθώς είναι δημοσιογράφος επιστημονικών άρθρων και πολιτική ακτιβίστρια.

Και πριν βιαστείτε να πείτε «οκ, εντάξει είναι έξυπνη», θυμηθείτε ότι μιλά άπταιστα γαλλικά, ιαπωνικά, γερμανικά, αραβικά και τα εβραϊκά.

Πόσο περισσότερο μειονεκτικά να νιώσω πια;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]