Ποιος χαρακτήρας επιστρέφει στο σίκουελ του Jurassic Park;

jurassic-world
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μονο ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του πρωτότυπου «Jurassic park» πρόκειται να εμφανιστεί στο νέο σίκουελ της επιτυχίας του Σπίλμπεργκ, Jurassic World.

Με νέο σκηνοθέτη τον Κόλιν Τρέβοροου, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν αλλά οι παλιοί χαρακτήρες παραμένουν στις μνήμες των φαν της οσκαρικής πρωτότυπης ταινίας του Σπίλμπεργκ, που το 1993 είχε ταράξει τα κινηματογραφικά…νερά.

Ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας μίλησε αποκλειστικά στο βρετανικό IGN, για την απόφασή του να μην υπάρχει κανείς παλιός χαρακτήρας λέγοντας ότι τους σέβεται πάρα πολύ για να τους εμφανίσει χωρίς λόγο στο σίκουελ της ταινίας.

«Ξέρω ότι πολλοί φαν θα ήθελαν να δουν τους πρωτότυπους ήρωες να επιστρέφουν. Είναι είδωλα. Αλλά δεν θα το έκανα ποτέ για τους δικούς μου συναισθηματικούς λόγους. Το Jurassic Park δεν αφορά στην κακοτυχία τριών ανθρώπων, που πέφτουν ξανά και ξανά στις ίδιες καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνησε δε, ότι ο μόνος λόγος για να επιστρέψει κάποιος χαρακτήρας είναι οι σεναριογράφοι να επινοήσουν μία ρεαλιστική αιτία που δε χωρά αμφιβολία.

Ο μόνος ρόλος που επιστρέφει βέβαια είναι αυτός του BD Wong, ο οποίος πλέον εμφανίζεται ως Dr. Henry Wu, αποκάλυψε ο σκηνοθέτης λέγοντας ότι στο βιβλίο είχε πολύ μεγαλύτερο ρόλο αλλά πέρασε δύο δεκαετίες στη σκιά του Χάμοντ, υποτιμημένος.

Σε ότι αφορά τους νέους χαρακτήρες, ο Τρέβοροου εξήγησε ότι ο Κρις Πρατ θα «αντικαταστήσει» τον Σαμ, ενώ στο καστ υπάρχουν ακόμα οι Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Ίρφαν Καν, Νικ Ρόμπινσον και Τάι Σίμκινς.

Η ταινία αναμένεται στις αγγλικές αίθουσες στις 12 Ιουνίου του 2015.