Νέος Στιβ Τζομπς, ο Κρίστιαν Μπέιλ;

bale-jobs
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζόσουα Μάικλ Στερν για την κινηματογραφική απεικόνιση του Στιβ Τζομπς από τον Άστον Κούτσερ πέρυσι, δεν πήγε όσο καλά περίμενε.

Έτσι, ο πιο έμπειρος Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, Se7en, The social network κ.λπ) βρήκε πρόσφορο έδαφος και ετοιμάζει μία ακόμα βιογραφία του πρωτοπόρου της τεχνολογίας, που «έφυγε» πρόωρα.

Αυτή τη φορά θέλει τον εξαιρετικό Κρίστιαν Μπέιλ να αναλάβει τα ηνία στην ενσάρκωση του Τζομπς και όχι άδικα, καθώς ο βραβευμένος με Όσκαρ (και φετινός υποψήφιος στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου) ηθοποιός γνωρίζει πολύ καλά πώς να μεταφέρει συναισθήματα στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφρίες του The wrap, το σενάριο έχει γράψει ο Άαρον Σόρκιν και την παραγωή έχουν αναλάβει οι Σκοτ Ρούντιν, Μαρκ Γκόρντον και Γκέιμουν Κάσαντι.

Ο σκηνοθέτης σε συνάντηση που είχε με τους υπευθύνους της Sony, διευκρίνισε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει την εκπόνηση της ταινίας μόνο αν δεχτεί ο Μπέιλ να πρωταγωνιστήσει.

Η αρχική πρόταση για το όνομα του Μπέιλ βασίζεται κυρίως στην ομοιότητά του με τον ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, αν και ακόμη δεν του έχει γίνει πρόταση, καθώς ο ίδιος κάνει ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, πριν «πέσει» για τα καλά στη δουλειά, αφού τον Οκτώβριο αναμένεται να τον δούμε να υποδύεται τον Μωυσή στη βιβλική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Exodus».