Ποιο είναι το IQ των αγαπημένων μας σταρ;

smart
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η γνωστή δικαιολογία «όμορφος αλλά χαζός» έχει πάψει να ισχύει, δυστυχώς. Όσο άδικο και αν ακούγεται αυτό, πολλοί διάσημοι διαθέτουν ταλέντο, ομορφιά και εξυπνάδα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το σκορ του δείκτη IQ τους.

Ξεκινώντας από τον τελευταίο στη λίστα (για να εντείνεται η αγωνία) με δείκτη 132 παρακαλώ είναι η Τζόντι Φόστερ που ειλικρινά, ποιος αμφέβαλε για την εξυπνάδα της;

Ακόμη και ως φοιτήτρια, ήταν  αριστούχος στη γαλλική γλώσσα στο σχολείο της, το Γαλλικό Λύκειο του Λος Άντζελες.  Ένα πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Γέιλ απλά επιβεβαιώνει την εξυπνάδα της.

Στα ίδια ακριβώς επίπεδα και η πρώην κοκκινομάλλα αυστραλή (που μέχρι πρότινος η εξυπνάδα της μου ήταν αδιάφορη, πλέον τη βλέπω με περιέργεια), Νικόλ Κίντμαν, η οποία μάλιστα είναι απόφοιτος του Victorian College of the Arts της Μελβούρνης.

Επιμένω βέβαια, ότι μάλλον οι επιλογές στην προσωπική ζωή δεν συνάδουν και πολύ με την εξυπνάδα του καθενός (βλέπε Τομ Κρουζ).

Τρεις μονάδες πιο πάνω με σκορ 135 (που ναι,  αυτό με σοκάρει δεδομένης της πορείας του στο σινεμά αλλά και στην πολιτική) ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Έχει πτυχίο στο μάρκετινγκ των διεθνών αγορών και της διοίκησης επιχειρήσεων αλλά όσο και να λένε τα νούμερα, προσωπικά διατηρώ της αμφιβολίες μου.

Με δείκτη 140 η Μαντόνα, η δαιμόνια τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, επιχειρηματίας και ό,τι άλλο βάλετε στο μυαλό σας, κατέχει δίκια μια θέση στη smart list.

Η  σπιρτάδα της δε χρειάζεται νούμερα για να αποδειχθεί αλλά η Mensa, η εταιρεία που καταγράφει τα υψηλότερα  IQ  (χρειάζεται να σκοράρεις 139 στα τεστ για να γίνεις μέλος της) , πρόσφατα την ονόμασε «ιδιοφυία» στη διεθνή λίστα της. Το ίδιο έξυπνη είναι και η Σακίρα αλλά μέχρι να τη δούμε στο σινεμά, δε μας αφορά και πολύ.

Η Τζίνα Ντέιβις είναι έξυπνη, ταλαντούχα και …αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώγωνμε την Εθνική ομάδα τοξοβολίας των ΗΠΑ. Όλα αυτά μαζί, αν μη τι άλλο, προϋποθέτουν ένα μυαλό ικανό να σκοράρει στα 140.

Είναι μέλος της Mensa, έμαθε άπταιστα σουηδικά όταν ταξίδεψε στη σκανδιναβική χώρα ως νεαρή σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και έχει και ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Το χιούμορ λένε είναι δείκτης ευφυΐας και ο κωμικός ηθοποιός και μουσικός Στιβ Μάρτιν με σκορ 142 IQ το αποδεικνύει. Με αρκετή διαφορά όμως, η Σάρον Στόουν «παίρνει κεφάλι» καθώς το δικό της σκορ φτάνει τις 154 μονάδες.

Μάλλον η όμορφη και έξυπνη πτυχιούχος ψυχολογίας του «Βασικού Ενστίκτου» δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς η πανέξυπνη ηθοποιός θα μπορούσε άνετα να είναι μέλος της Mensa.

Ο δείκτης ευφυΐας έχει ανέβει επικίνδυνα για να συναντήσει στο 160 (ναι, είναι σοκαριστικό αλλά αληθές) τον μοναδικό Κουέντιν Ταραντίνο. Ο δημιουργός του «Kill Bill», του «Django, ο Τιμωρός» και του λατρεμένου «Reservoir Dogs» δεν έχει πτυχία και περγαμηνές.

Μάλιστα, εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς αλλά η έμφυτη διαύγεια του πνεύματος και το ταλέντο του, τον οδήγησαν στην κορυφή των καλύτερων σκηνοθετών του αιώνα. Ευτυχώς για μας…

Σόφη Ζιώγου
[email protected]