Από τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» στις Κάννες

arnold
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η βραβευμένη με Όσκαρ Βρετανίδα δημιουργός, Άντρεα Άρνολντ, θα προεδρεύσει της Επιτροπής της «Εβδομάδας Κριτικής» τον Μάιο στις Κάννες.

Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας «Ανεμοδαρμένα ύψη» (2011) θα είναι η κεφαλή της 53ης  Semaine de la Critique (Εβδομάδα Κριτικής) και αυτό σημαίνει ότι η ίδια και η επιτροπή θα αποφασίσουν για το ποιο από τα επτά διαγωνιζόμενα φιλμ θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο Nespresso (Nespresso Grand Prize).

Η Άρνολντ βέβαια έχει το δικό της παρελθόν με τη συγκεκριμένη επιτροπή καθώς η ταινία μικρού μήκους της «Milk» προβλήθηκε στην «Εβδομάδα Kριτικής» το 1998, δίνοντας ώθηση στην καριέρα της.

Δύο ακόμα δημιουργίες της, το «Red Road» και το «Fish Tank», κέρδισαν το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες αρκετά χρόνια αργότερα. Η Άρνολντ παραμένει ωστόσο, μία από τις λίγες γυναίκες δημιουργούς που διακρίθηκαν στο διάσημο γαλλικό φεστιβάλ.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά, το βραβείο της «Εβδομάδας Κριτικής» απέσπασε ο Φάμπιο Γκρασαντόνια και ο Αντόνιο Πιάτζα για το «Salvo».

Το Fεστιβάλ των Καννών φέτος θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου.