Πραγματική η «Κιβωτός του Νώε» υποστηρίζει νέα έρευνα

noah-ark
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Κιβωτός του Νώε έχει εγείρει πληθώρα αντιδράσεων. Είτε για την σκηνοθετική προσέγγιση του Αρονόφσκι, είτε για το κατά πόσο υπήρξε στα αλήθεια μία τέτοια κατασκευή.

Πανεπιστημιακοί φοιτητές του Leicester διεξήγαγαν μία έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως μία τέτοια ιστορία θα μπορούσε να είναι πραγματική.

Ναι, θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια Κιβωτός και να επιπλεύσει σώζοντας όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, αποφάνθηκαν οι ειδικοί μετά από έρευνα που διεξήγαγαν.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν, σύμφωνα με τον Guardian, τις διαστάσεις που δίνονται στη Γένεση της Βίβλου και οι οποίες αναφέρουν ότι η Κιβωτός ήταν 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος, σύμφωνα με το τότε σύστημα μέτρησης.

Με βάση την μετατροπή ενός «πήχη» κατά το αιγυπτιακό και εβραϊκό σύστημα, δηλαδή 48,2 εκατοστά, οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η Κιβωτός  θα ήταν περίπου 144 μέτρα μήκος.

Παλαιότερες αναφορές υπολόγιζαν ότι ο Νώε θα μπορούσε να σώσει περίπου 35.000 είδη ζώων, τα οποία κατοικούσαν τότε στον πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας επομένως, το κατά προσέγγιση βάρος των ζώων και ορισμένες βασικές αρχές της φυσικής, οι ειδικοί βρήκαν ότι ένα τέτοιο σκάφος θα μπορούσε να παραμείνει αλώβητο από τη φυσική καταστροφή μαζί με 70.000 ζώα.