Microfilm Festival: το πιο πρωτότυπο φεστιβάλ για αυτοσχέδιους μικρομηκάδες!

microfilm
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μπορεί μία ταινία να είναι και lowtech και εμπνευσμένη και να προβληθεί σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο); Φυσικά και μπορεί. Καλωσορίσατε στο Microfilm Festival.

Η ομάδα Cole•lectibo από τη Βαλένθια είχε την ιδέα – πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο: δημιουργία βίντεο lowtech, δηλαδή βίντεο γυρισμένων με κάμερες χαμηλής ανάλυσης (κινητά, web-cam κλπ).

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε και δέχτηκε να προβληθεί η δουλειά του ως υλικό ελεύθερου πολιτισμού και γνώσης, επιτρέποντας την αντιγραφή, τη διανομή και την ελεύθερη διαχείρισή του, προκειμένου αυτή να γίνει μέρος ενός προσβάσιμου ηλεκτρονικού αρχείου.

Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε πέρσι, το Μάιο του 2013. Φέτος, το παγκόσμιας εμβέλειας Microfestival συγκέντρωσε 80 βίντεο,  διάρκειας ενός λεπτού το καθένα, τα οποία θα προβληθούν ταυτόχρονα στους χώρους, που έχει επιλέξει η ομάδα της κάθε χώρας. Προβολές θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αργεντινής.

Στην Αθήνα θα προβληθεί στο Booze Cooperativa μέσω Live Streaming. Ταυτόχρονα θα προβληθεί στα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα αναμένεται άκρως ενδιαφέρον, επομένως όσοι πιστοί…

Πληροφορίες: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, 21 0324 0944, 5 Απριλίου, www.boozecooperativa.com, [email protected]. Το event ξεκινάει στις 20:00 και το Live Streaming στις  21:00.