Game of Thrones, κρασάρισμα και ένα αδηφάγο κοινό (εκτός ορίων)

game-hbo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Νεύρα, κατάρες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας συνόδευσαν το εναρκτήριο επεισόδιο του 4ου κύκλου του «Game of Thrones».

Λογικό βέβαια, αν σκεφτείτε ότι το HBO, που προβάλει τη σειρά πριν από λιγότερο από ένα μήνα είχε τα ίδια τεχνικά προβλήματα στο τελευταίο επεισόδιο του «True Detectives».

Το σύστημα υπηρεσίας streaming της HBO, το HBO Go «έπεσε», το κοινό δεν μπορούσε να παρακολουθήσει και η πολυαναμενόμενη προβολή συνοδεύτηκε από κακεντρεχή σχόλια τεχνικής φύσης παρά από επαινετικούς σχολιασμούς για το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου.

Τι να αγοράσετε server, τι ότι όλο το HBO πρέπει να πεθάνει (υπερβολικό), τι ότι ο χειμώνας έρχεται (με υπονοούμενα), οι θεατές που περίμεναν να δουν το επεισόδιο σε live streaming έγιναν έξαλλοι.

Η παραγωγή από την άλλη να τουιτάρει κάθε τρεις και λίγο ότι ζητούμε συγνώμη και φτιάχνουμε το πρόβλημα και δώστε μας πέντε λεπτάκια να το διορθώσουμε. Τίποτα. Ο κακός χαμός, με τους φανς να ωρύονται (εθισμός είναι αυτός να το προσέξετε). Βέβαια, από την άλλη είχαν και το δίκιο τους.

Επί πόσους μήνες τώρα,  η παραγωγή τους βομβαρδίζει με τρέιλερ, αφίσες, «υποτιθέμενα» spoiler και υποσχέσεις κάνοντας κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου και τη μία, τη μοναδική φορά που πρέπει να λειτουργούν όλα ρολόι, τα θαλασσώνει.

Το HBO εν μέσω απολογιών και δικαιολογιών τεχνικής φύσεως είπε τελικά ότι τα προβλήματα προέκυψαν λόγω της τεράστιας ζήτησης του κοινού. Το αυτονόητο και επιθυμητό δηλαδή.

Ωστόσο, οι δυσαρεστημένοι (και μερικοί επιθετικοί) φανς δεν του έδωσαν άφεση αμαρτιών αλλά δε θα σταματήσουν κιόλας να παρακολουθούν την αγαπημένη τους σειρά.

Απλά, μάλλον το δίκτυο πρέπει να αναπροσαρμόσει τις τεχνικές του ανάγκες αν θέλει να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις ενός τεράστιου τηλεοπτικού κοινού, που το ακολουθεί πιστά.

Μέχρι τότε το τρέιλερ του δεύτερου επεισοδίου ήδη κυκλοφορεί.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]