Ποιος μισεί ποιον στο Χόλιγουντ;

fight
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ίντριγκα (που αρέσει σε όλους), διάσημοι (που ζηλεύουμε οι περισσότεροι) και μίση (που δε λένε να κοπάσουν). Τρία σε ένα δηλαδή…

Το Χόλιγουντ είναι μία μεγάλη, μία τεράστια βασικά, οικογένεια. Και όπως κάθε σωστή οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της έχει τους κουτσομπόληδες, τους μη μου άπτου, τους περίεργους, τους αδιάφορους, τους προστατευτικούς και όλους εκείνους τους χαρακτήρες που καταλήγουν να τσακώνονται μεταξύ τους και να το κρατούν μανιάτικο.

Ως άλλη βεντέτα που αντέχει καλά στο χρόνο και οι δικοί μας σταρ που ακολουθούν, δε μιλιούνται μεταξύ τους.

Και θα ξεκινήσω από τον Shia LaBeouf (ψάξτε σε γαλλικά να δείτε τι σημαίνει το όνομά του και θα με θυμηθείτε. Θα σας το έλεγα αλλά η απορία εντείνει ακόμα περισσότερο το σασπένς. Αξίζει τον κόπο).

Ο wannabe χολιγουντιανός σταρ με όποιο κόστος (ένα Transformers και ένας Lars Von Trier δυστυχώς καημένε μου Shia δε σε κάνουν ηθοποιό) είναι στα μαχαίρια με τον έτερο «τσαντίλα» του Χόλιγουντ Alec Baldwin.

O Shia LaBeouf σε ...αξέχαστες στιγμές στη φετινή Μπερλινάλε.

 

Αλλά vote for Alec γιατί το πιτσιρίκι που δηλώνει ηθοποιός και γόης (πώς του ‘ρθε αυτό τώρα;) δημοσιοποίησε προσωπικά mail που αντάλλαξε με τον Baldwin μόνο και μόνο για να δείξει στον κόσμο ότι εκείνος είναι ανίκανος, έπειτα από κάποιες… καλλιτεχνικές διαφορές που είχαν.

Όμως, η εμμονή του Shia φαίνεται και με την μόνιμη εδώ και 12 χρόνια ενασχόλησή του με τον Frankie Muniz (για να μη θυμηθώ και τις μυθοπλασίες σχετικά με τη σχέση του με την Megan Fox, όταν συμπρωταγωνιστούσαν).

Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό (δανείζομαι και οικειοποιούμαι τη φράση που αρμόζει απόλυτα εδώ). Σε θέση μάχης και εγώ θα μπω στο πανηγύρι αυτό και θα συνεχίζω (εμμονικά) να ασχολούμαι με τον Shia. Όπως ακριβώς κάνει και αυτός με άλλους. Δηλαδή χωρίς λόγο.

Άλλη μεγάλη κόντρα στα αμερικανικά  κινηματογραφικά εδάφη: Tom Cruise Vs. Brad Pitt. Ναι, συνεργάστηκαν ως βρικόλακες (με πολύ πικρόχολα σχόλια τότε ο ένας για τον άλλον) αλλά μάλλον το πραγματικό «αίμα» χύθηκε πολλά χρόνια αργότερα.

Όταν η σύζυγος Pitt, πρωταγωνίστησε ως «Salt», ρόλος που προοριζόταν για τον Cruise (στην ανδρική του έκδοση, μη γελιέστε). Τότε ο Cruise ξίνισε με την πρέσβειρα και ο Pitt ως σωστό αρσενικό που παλεύει για την κυρά του τον αποκάλεσε «Mr. Strange». Ε, πολύ θέλει να τσαντιστεί ο Tom;

Και αφού είπα για Angelina, περιττό να αναφέρω ότι δε μιλιέται με την Jennifer Aniston και λογικό είναι κιόλας (που μας στενοχώρησε το κορίτσι, αλλά anyway, ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε αυτόν τον χωρισμό, έστω και αν η Jennifer μετά βίας θυμάται ότι υπήρξε κάποτε παντρεμένη με τον Pitt και ετοιμάζεται για νέο γάμο στη Χαβάη με τον επί δύο χρόνια αρραβωνιαστικό της Justin Theroux).

Βέβαια, οι κόντρες στο Χόλγουντ είναι παλιά υπόθεση: από τότε που η Bette Davis και η Joan Crawford μοιράστηκαν τον ίδιο κινηματογραφικό χρόνο διανύοντας και χτίζοντας παράλληλα τις καριέρες τους. Ο νεκρός όμως δεδικαίωται και εγώ συνεχίζω γιατί έχει πολύ ψωμί ακόμα η υπόθεση.

Το γεγονός ότι η Denise Richards (πρώην πολύπαθη σύζυγος του Charlie Sheen) είχε σχέση με τον πρώην σύζυγο της Heather Locklear, Richie Sambora (με το που έπεσαν οι υπογραφές στο διαζύγιο), έκανε τη δεύτερη να βάλει φραγή κλήσεων.

Και για να μην ξεχνιώμαστε, ο Charlie Sheen (που εδώ καιρό έχει πάρει έναν καθαρά δικό του δρόμο) δε μιλιέται με την πρώην του (και προαναφερθείσα Richards), με όλους τους συντελεστές του Two and a Half Men (ειδικά τον δημιουργό της σειράς Chuck Lorre) και ποιος ξέρει και πόσους άλλους.

Στους πιο επιθετικούς της παρέας και ο Alec Baldwin που την εποχή που άλλαζε το millennium αυτός ασχολούνταν με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, που ο ίδιος προκαλούσε στην τότε σύζυγό του και femme fatale των 90s, Kim Basinger.

Ο χωρισμός τους όμως δεν ήταν τίποτα σε σχέση με το φωνητικό μήνυμα που είχε αφήσει στην τότε 11χρονη κόρη του, αποκαλώντας την «αγενές, ανίδεο μικρό γουρούνι». Τα λόγια περιττεύουν.

Όταν οι δύο αμερικάνες ντίβες, Madonna και Gwyneth Paltrow μετακόμισαν λόγω των συζύγων τους (ναι, καλά τώρα) στην Αγγλία, αναζήτησαν η μία την άλλη ως σωστές πατριώτισσες (πώς παλιά όταν κατέβαινε ο επαρχιώτης στην Αθήνα, κόρναρε όταν έβλεπε πινακίδα από την …πατρίδα του σε άλλο αυτοκίνητο που κινούνταν συνήθως στην Ομόνοια, τότε που ήταν ακόμα κυκλική; Έτσι ακριβώς. Τέτοια χαρά τα κορίτσια).

Μια φιλία μαγική, που όλοι ζήλευαν. Αχώριστες σου λέει. Παντού μαζί. Στο γυμναστήριο, στο brunch, στο απογευματινό τσάι, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και στα συζυγικά παράπονα.

Το τι συνέβη ανάμεσά τους, παραμένει άλυτο μυστήριο. Αυτές δε, όταν μιλούν σε συνεντεύξεις απλά ξεφεύγουν με μαεστρία κάθε σχετική ερώτηση.  Μάλλον ποτέ δε θα μάθουμε.

Και θα σας αφήσω με ένα διάλογο (εξω-κινηματογραφικό). «Δεν είναι καλός άνθρωπος». «Είναι ένας αηδιαστικός άνθρωπος». Ποιοι ανταπέδωσαν αυτές τις φράσεις;

Θα περίμενα απαντήσεις αλλά ένα spoiler κάνει τη δουλειά: η πρώτη  ….φιλοφρόνηση έγινε απο τον πάλαι ποτέ γόη Nick Nolte αναφερόμενος στη Julia Roberts, η οποία του ανταπέδωσε τα ....καλά λόγια με την δεύτερη (προαναφερθείσα) ατάκα.

Αυτά συνέβησαν το 1994 στα γυρίσματα της ταινίας «I love trouble», όπου συμπρωταγωνιστούσαν. Προφητικός ο τίτλος;

Όπως και να ‘χει, «ειρήνη υμίν» (ή «σαλόμ αλαιχέμ», αν προτιμάτε) μέρες που είναι….

Σόφη Ζιώγου
[email protected]