Η «Κυριαρχία» του Johnny Depp πριν βγει στις αίθουσες

trans
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η ταινία του Wally Pfister (Oscar για το Inception το 2011, διευθυντής φωτογραφίας στον Σκοτεινό Ιππότη κ.λπ) «Transcedence» με τον Johnny Depp σε πρωταγωνιστικό ρόλο έρχεται αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για μία περίεργη ταινία με ιδιαίτερο σενάριο από τον Jack Paglen, που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε αν θα είναι όντως καλή (όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία) ή μία ακόμα πολυδιαφημισμένη αποτυχία (που το απευχόμαστε).

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την ταινία μας εξιτάρουν. Ακόμη, και το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης επέλεξε να τη γυρίσει σε φιλμ 35mm και όχι ψηφιακά.

Η ταινία φαίνεται πως φέρνει επί οθόνης παλιούς γνώριμους. Morgan Freeman, Rebecca Hall, Cillian Murphy, Josh Stewart  και ο υπεύθυνος του κάστινγκ John Papsidera έχουν ξαναδουλέψει με τον Wally Pfister στις ταινίες που έκανε για τον Christopher Nolan.

O Nolan καλόβλεπε το συγκεκριμένο project για αρκετό καιρό, κάπου μεταξύ του «Σκοτεινού Ιππότη» και του πολυαναμενόμενου «Interstellar».

Ωστόσο, το θεώρησε τελικά «τέλειο» για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Wally Pfister.

Για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, ο Pfister είχε σκεφτεί κάποιον από τους James McAvoy, Tobey Maguire, Christian Bale και Jude Law αλλά τελικά...κυριάρχησε ο Johnny Depp.

Ο ρόλος του Max Waters είχε προταθεί αρχικά στον Ewan McGregor και έπειτα στον Tom Hardy. Ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν γιατί δεν μπορούσαν χρονικά να ταιριάξουν με το πρόγραμμα των γυρισμάτων και έτσι η ο ρόλος πήγε στον Paul Bettany.

Αλλά και για τον ρόλο της Evelyn Caster, οι δημιουργοί από αλλού ξεκίνησαν και αλλού βρέθηκαν. Μεταξύ των επιλογών τους ήταν οι Emily Blunt και Rooney Mara ενώ επιλέχθηκε η Rebecca Hall.

Η αδερφή της Rooney Mara μάλιστα, η Kate παραλίγο να χάσει το ρόλο της Bree από την Alison Brie, η οποία είχε περάσει πριν από αυτή από οντισιόν.

Για τον ίδιο ρόλο, οι παραγωγοί ήθελαν και την Noomi Rapace ενώ όταν τον πρότειναν στην Kate Winslet, αυτή απέρριψε την πρότασή τους επειδή και αυτής το πρόγραμμα δε συμφωνούσε με εκείνο των γυρισμάτων.

Στις ελληνικές αίθουσες, η ταινία κυκλοφορεί την Κυριακή 20 Απριλίου από την Odeon με τον τίτλο «Κυριαρχία».

Σόφη Ζιώγου  
[email protected]