In-Edit: ο κινηματογράφος κατακτά τη μουσική και στην Ελλάδα

in-edit
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Από τις 23 έως τις 27 Απριλίου στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, θα χορτάσετε μουσική! Το In-Edit: International Music Documentary Film Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ καταφτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το In-Edit ξεκίνησε στη Βαρκελώνη το 2003 και εδώ και 11 χρόνια φέρνει σε επαφή τους παραγωγούς μουσικών ντοκιμαντέρ μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό.

Το In- Edit έχει γίνει θεσμός και μάλιστα διεθνής: αυτή τη στιγμή καλύπτει δύο ηπείρους και πραγματοποιείται στο Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, το Σάο Πάολο, το Σαντιάγκο και την Μπογκοτά. Στο δίκτυό του προστίθεται –επιτέλους – και η Ελλάδα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.

Επί μια βδομάδα, στο φιλόξενο και κλασικό Ολύμπιον, στο κέντρο της πόλης, θα γίνουν περίπου 30 προβολές, ενώ η αρχή θα γίνει με ένα μεγάλο πάρτι. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μουσικοί και συγκροτήματα θα παίζουν εντός και εκτός του Ολύμπιον, ενώ το πνεύμα του φεστιβάλ θα «αγκαλιάσει» την πόλη με μεγάλα πάρτι σε διάφορα σημεία.

Για τους πιο «ψαγμένους», το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις για τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη μουσική τεχνολογία. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του festival.

Πληροφορίες: In-Edit: International Music Documentary Film Festival, Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10, 2310-378400, από τις 23 έως τις 27 Απριλίου. Εισιτήρια: για όλες τις μέρες 25-35 €, μεμονωμένο 5 €  και μειωμένο 4 € .