Τα χάλασαν για 10 εκατ.δολάρια

fincher
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Αστείο ποσό (πώς είπατε;), αλλά ο σκηνοθέτης David Fincher και η εταιρεία Sony χώρισαν τα τσανάκια τους και έτσι δεν θα τον δούμε στη σκηνοθετική καρέκλα της νέας βιογραφίας του Steve Jobs.

Η πρώτη απόπειρα να απεικονίσει ο κινηματογράφος τον μεγιστάνα της Apple με τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόνο επιτυχία δεν ήταν και έτσι η Sony είπε να δοκιμάσει με τον David Fincher στη σκηνοθεσία.

Εξάλλου, η παλαιότερη συνεργασία τους στο «The Social Network» και «Το κορίτσι με το τατουάζ» δημιουργούσε τις ιδανικές προϋποθέσεις για μία ακόμα επιτυχημένη δουλειά.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στα οικονομικά καθώς ο διάσημος σκηνοθέτης ζήτησε το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων προκαταβολικά και μερικό έλεγχο της διαφημιστικής καμπάνιας.

Σε περίπτωση που όλα πήγαιναν καλά, ο Christian Bale θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο (αν και τώρα με την  αποχώρηση του Fincher μάλλον τα σχέδια της Sony αλλάζουν) ενώ ο Fincher θα συνεργαζόταν με τον παλιό γνώριμο στη συγγραφή του «Social Network», Aaron Sorkin.

Υπενθυμίζω δε ότι η συνεργασία αυτή απέφερε στη Sony το 2010 περί τα 225 εκατ δολάρια. Επομένως, αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και εξωφρενικό το ποσό που ζήτησε ο Fincher (σε τιμές Χόλιγουντ πάντα μιλάμε, μην τρελαθούμε τελείως πια).