Τον Marcello Mastroianni τιμούν οι Κάννες

cannes
ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Με το γνωστό ύφος του Marcello Mastroianni και σε φελινική αισθητική, το Φεστιβάλ των Καννών, που δεν απέχει και πολύ χρονικά, μας θυμίζει ότι το ποιοτικό σινεμά έχει την τιμητική του.

Η αφίσα της φετινής ευρωπαϊκής γιορτής του σινεμά απεικονίζει τον Ιταλό ηθοποιό και αν μη τι άλλο, μία τέτοια τιμή του άξιζε. Είναι έργο του Hervé Chigioni και τα γραφικά έχουν γίνει σε συνεργασία με τον Gilles Frappier, υπενθυμίζοντας μας την οσκαρική ταινία 8 ½ που ήταν τουλάχιστον μία από τις κορυφαίες στιγμές του ιταλικού και παγκόσμιου σινεμά.

Ο Mastroianni με ύφος απέριττο και αβίαστα σαγηνευτικό μας δίνει ραντεβού στις 14 Μαΐου, οπότε και ξεκινά το φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα, με τον Χρυσό Φοίνικα να απονέμεται στην καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Η κόρη του Mastroianni, Chiara, πάντως βλέποντας την αφίσα δήλωσε «Νιώθω  πολύ υπερήφανη και συγκινημένη που το Φεστιβάλ των Καννών  επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει τον πατέρα μου. 

Θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφο και μοντέρνο, με μια γλυκιά ειρωνεία και μία αριστοκρατική αίσθηση. Είναι πραγματικά αυτός».