«Εβίβα» και έτοιμοι για προβολή

ebiba
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μία ταινία με στοιχεία από road movie και πρωτοκλασάτα ονόματα του ελληνικού σινεμά, υπόσχονται οι σκηνοθέτες του «Εβίβα», Δημήτρης Νάκος και Αμέρισσα Μπάστα.

Ο ελληνικός κινηματογράφος τα τελευταία χρόνια μας δίνει κάποια ψεγάδια ανάκαμψης αλλά εμείς θέλουμε αυτό το κάτι παραπάνω.

Το «Εβίβα», η νέα παραγωγή μικρού μήκους της εταιρίας Τ-ShOrt, τα  γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και κινηματογραφήθηκε σε επιλεγμένες τοποθεσίες της περιοχής.

Πρωταγωνιστές οι Γιώργος Κοτανίδης, Άλκης Παναγιωτίδης και Δημήτρης Πιατάς. Δίπλα τους η Ζωή Νικολοπούλου και η Χριστίνα Θωμαΐδου, σε έναν μικρό μεν, χαρακτηριστικό δε ρόλο.

Οι προσδοκίες μας όλο και αυξάνονται διαβάζοντας το στόρι της ταινίας: δυο φίλοι ταξιδεύουν με προορισμό το χωριό του τρίτου τους φίλου για να πάνε στην….κηδεία του.

Φυσικά το πράγμα….ξεφεύγει. Μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις οδηγούν στην καθυστέρησή τους, γεγονός που θα τους «αναγκάσει» να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αναζητήσουν απαντήσεις.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας ξεκινά, οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται. Τι αξία έχει η φιλία και η ζωή τελικά;

Ωστόσο, οι συντελεστές της ταινίας χρειάζονται τη βοήθειά μας (και αυτό είναι εκτός σεναρίου). Μας ενημερώνουν από την παραγωγή ότι λόγω οικονομικής κρίσης και προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ταινία τους, ζητούν τη δική μας συνδρομή για να καλύψουν τα έξοδα του post production, δηλαδή το μοντάζ, τα εργαστήρια εικόνας και ήχου.

Μέρος των χρημάτων δε, θα διατεθεί για την προώθηση της ταινίας σε φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα τους.