Λίγη γεύση απο ολοκαίνουριο Woody Allen

moonlight2
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2014

Φεγγαρόφωτο, μαγεία, ρομαντισμός, ένα βιολί να ακούγεται στο background και ένα ζευγάρι ως βασικό στοιχείο του πλάνου ενός έναστρου ουρανού. Νομίζετε ότι πρόκειται για αισθηματική ταινία; Λάθος.

Γιατί όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο της ιστορίας δύο καλά εκπαιδευμένων, εκμεταλλευτών. Ένας άντρας και μία γυναίκα, δεινοί απατεώνες στη δεκαετία του ‘20 στη Νότια Γαλλία. Ποιος θα εξαπατήσεις ποιόν; Ποιος θα αποκαλυφθεί; Και είναι αλήθεια τόσο ψεύτικοι ή μήπως τελικά έχουν …το χάρισμα;

Ο Colin Firth και η νεαρή Emma Stone ζουν το δικό τους ειδύλλιο (ναι, η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη αλλά για τον Woody Allen μιλάμε) και ερμηνεύουν το σενάριο του ευφυούς δημιουργού, υπό τις σκηνοθετικές του οδηγίες στη νέα του ταινία Magic in the Moonlight.

Κλασικός Allen με ρομαντική αλλά και ταυτόχρονα αστεία διάθεση (όπως μας αρέσει δηλαδή). Δε μπορεί να μας απογοητεύσει. Το τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο Youtube, έχει ατμόσφαιρα από «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Ίσως η τοποθεσία, ίσως η μουσική. Και αυτό είναι καλό.

Έχει όμως και κάτι από τη «Θλιμμένη Jasmine». Μάλλον την ειρωνική ατμόσφαιρα μιας αφ’ υψηλού αφέλειας, που πέρυσι μεταφράστηκε σε Oscar.

Όπως και να έχει, ο Woody Allen επιστρέφει ακόμα πιο ανάλαφρος με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Και όλα αυτά μέσα στο 2014.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]