Εκεί που το ταλέντο και η... γράμμωση περισσεύουν

six-pack
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Πολλοί θα σπεύσετε να πείτε «λίγη ποιότητα ρε παιδιά». Η απάντησή μου; Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε.

Διάβασε πρώτα, αναγνώστη μου και μετά να σε δω αν θα έχεις όρεξη να κρίνεις ή να τρέξεις καμιά 10αριά χιλιόμετρα.

Ναι, η εμφάνιση μετρά και πολύ μάλιστα. Η ομορφιά είναι «εισιτήριο» για τον κινηματογράφο (δεδομένου ότι έχεις ταλέντο. Ίσως και όχι σε άλλες περιπτώσεις) και πονεμένε μου αναγνώστη που παλεύεις και εσύ με τα περιττά παχάκια, οι ηθοποιοί που ακολουθούν έρχονται για να τους θαυμάσεις, να τους ζηλέψεις και σίγουρα να σου τσακίσουν το ηθικό.

Will Smith: ο πρίγκιπας του Bel Air μεγάλωσε, σοβάρεψε και …γδύθηκε προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού. Δεν τον αδικώ αλλά σε υποκριτικό επίπεδο δεν είναι και νούμερο ένα πια. Για την ηλικία του πάντως είναι.

Ο πιτσιρικάς Zac Efron έχει αλλάξει πολύ εμφανισιακά προς το καλύτερο. Γραμμωμένοι κοιλιακοί, όμορφο πρόσωπο (η μητέρα φύση βλέπετε τον ευνόησε) και ένα ταλέντο ανερχόμενο (αν και προς το παρόν αμφιβόλου μέλλοντος). Εισπρακτικά πάντως δεν τα πάει και άσχημα.

Ο «λυκάνθρωπος» Taylor Lautner έσκισε τα ιμάτιά του για χάρη του ρόλου του αλλά και των εισπρακτικών προσδοκιών της εταιρείας παραγωγής του «Twillight». Και απέδωσε καρπούς η προσπάθειά του. «Let’s face it, I am hotter than you», το είπε και ο ίδιος στο αντίπαλο δέος Robert Pattinson και εγώ θα έρθω να συμφωνήσω.

Στην «Πρόταση» με την Sandra Bullock, ο χαρισματικός από κάθε άποψη Ryan Reynolds, έδειξε απροκάλυπτα σε όλους ό,τι έκρυβε σχεδόν ατημέλητα, σχεδόν επιδεικτικά όλα αυτά τα χρόνια. Κάπως έτσι πήρε και τον τίτλο του πιο σέξι άντρα από το περιοδικό People το 2010. Μπράβο και …encore θα πούμε εμείς.

O Hugh Jackman είναι 45 και βάλε ετών. Ο Hugh Jackman έχει ταλέντο. Αλλά ο Hugh Jackman (το όνομα επαναλαμβάνεται από ανείπωτο θαυμασμό) δεν είχε δείξει τον ….εσωτερικό του κόσμο, μέχρι που έγινε ο Wolverine που όλοι ξέρουμε. Και συνέχισε να γίνεται για πολλές ταινίες και για πολλά αδηφάγα βλέμματα.

Στην αντίπερα όχθη των ηρώων, ένας υπερκατάσκοπος, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευλύγιστος, μυώδης- όσο πρέπει- και γοητευτικός. Ο Daniel Craig στα ώριμά του χρόνια συγκλονίζει με την φυσική του κατάσταση.

Τα λόγια είναι περιττά όταν ακούγεται το όνομα του  Chris Hemsworth. Ο κινηματογραφικός Thor μας έδειξε τη…θεϊκή πλευρά του σινεμά, χωρίς ιδιαίτερες υποκριτικές απαιτήσεις. Ποιος παρακολουθούσε άλλωστε την πλοκή;

Ανάλογα και ο Chris Evans, που τον είχα υποτιμήσει, στο συγκεκριμένο θέμα αλλά μου απέδειξε ακριβώς τι αξίζει σε επίπεδο σωματικής διάπλασης ως Captain America.  Aye aye, my captain.

Φλογερών μυών συνέχεια με τον Bradley Cooper σε εποχές «Hangover», γιατί τώρα τελευταία μοιάζει περισσότερο με τον Zack Galifianakis, παρά με τον παλιό, γραμμωμένο Brandley. O νέος ρόλος βλέπεις.

Αλλά όταν μιλάμε για γραμμωμένο σώμα και απίστευτο six pack, ένας είναι ο ορισμός: Channing Tatum. Το παρελθόν του εξάλλου ως στρίπερ το απαιτεί πολύ περισσότερο παρά το δικαιολογεί.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το σώμα του πάντα γυμνασμένου Mario Lopez. Ο πρωταγωνιστής της εφηβικής επιτυχίας «Saved by the bell» ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε, το 1989 και αυτό είναι προς τιμήν του.

Με ένα Oscar στο χέρι (και ένα να παραμονεύει, βλέπε Interstellar και ας προδικάζω, Christopher Nolan είναι αυτός), ο άνθρωπος που έμαθε να φορά το πουκάμισό του στα 44 του περίπου είναι ο Matthew McConaughey.

Για χρόνια,  ο McConaughey  αρνούνταν σχεδόν να παίξει ρόλο που δε θα επεδείκνυε το καλογραμμωμένο του κορμί. Αλλά αυτά παλιά. Έπειτα έκανε στροφή στην καριέρα του και εντυπωσίασε με το Dallas Buyers Club. Ωραία η ποιότητα δε λέω, αλλά να μη ξεχνάμε και τις καταβολές μας; Συμφωνείτε;

Από την άλλη ο Mark Wahlberg δεν μας απογοήτευσε ποτέ. Μάλιστα, είμαι από εκείνες που υποστηρίζουν ότι το υποκριτικό του ταλέντο αρχίζει να διαφαίνεται αρκετά. Πράγμα που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Και μην ξεχνάς αναγνώστη μου, ότι ο Marky Mark, ποιότητα ή όχι, ήξερε πότε και κυρίως πώς να προβάλλει τα ταλέντα του.

Με τον Jason Statham πάλι δεν μπορώ (και δε θέλω, δεν το κρύβω) να είμαι αντικειμενική. Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου.  Stuntman και αγύμναστος δε γίνεται. Αλλά και αυτό το σώμα στα 47 του πια, προκαλεί.

Αν ο Λεωνίδας ήταν όντως όπως ο Gerard Butler στους «300» κακώς πέρασαν τα χρόνια. Ή ίσως να γεννήθηκα και σε λάθος εποχή. Από την άλλη βλέποντας το «Drive» και το «The place beyond the pines» σκέφτεσαι υπάρχει ελπίδα και δε μπορείς να μην παρατηρήσεις (αρκετή ώρα το ομολογώ)  το six pack του Ryan Gosling.

New entry, ο Jason Momoa, που μπορεί να τον είχαμε δει μερικοί ως ναυαγοσώστη (αντί του Mitch Buchannon, που στοίχειωσε τον Ιππότη της Ασφάλτου) αλλά αλλιώς τον εκτιμήσαμε στο Game of Thrones. Ειλικρίνεια, πάνω απ’ όλα.

Τέλος, κλασική αξία, ο Brad Pitt, που έχει κάνει νόμο το «Τι 30, τι 40, τι 50». Δυστυχώς, η κατάρα του καλού γούστου θα μας κυνηγά για πάντα.

Λοιπόν, έτοιμοι για τρέξιμο;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]