Κύριε Spielberg μας κακομαθαίνετε

spielberg
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Και πολεμικό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και μία περιπέτεια φαντασίας από τον Roald Dahl μας ετοιμάζει ο Steven Spielberg.

Η Disney είπε το «ok»- πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην το πει- και στις δύο ταινίες του master του σινεμά Steven Spielberg, που θα «επισκεφτούν» τις αίθουσες το 2015 και το 2016.

Η πρώτη ταινία, που ακόμα δεν έχει τίτλο, αφορά στην πραγματική ιστορία του James Donovan (Tom Hanks), ενός δικηγόρου που προσλαμβάνει η CIA για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του πιλότου Gary Powers, ο οποίος συνελήφθη όταν η ΕΣΣΔ κατέρριψε το αεροπλάνο του κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η ιστορία αυτή συνέβη τη δεκαετία του ’60 αλλά στις κινηματογραφικές αίθουσες θα μεταφερθεί τον Οκτώβριο του 2015 από το σενάριο των αδερφών Coen, οι οποίοι μεγαλούργησαν με πρώτη ύλη την ιστορία του Matt Charman.

Η άλλη ταινία του Spielberg είναι το γνωστό παραμύθι του Roald Dahl, «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» στην κινηματογραφική μεταφορά της Melissa Mathison σε επίπεδο σεναρίου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά την 1η Ιουλίου του 2016, την ίδια ημέρα που θα βγουν στις αίθουσες ο Tarzan, το Angry Birds και η Ημέρα Ανεξαρτησίας 2. Σκληρός ανταγωνισμός.