Christian Bale: ο Μωυσής του Ridley Scott

exodus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

O βραβευμένος με Oscar Christian Bale άφησε για λίγο τις παρανομίες του «Οδηγού Διαπλοκής» και αποφάσισε να βαδίσει σε πιο θρησκευτικά μονοπάτια.

Με οδηγό τον Ridley Scott, ο υπέροχος Christian Bale, ντύθηκε Μωυσής και είναι καθ ’όλα έτοιμος να οδηγήσει το λαό του Ισραήλ στην Αίγυπτο.

Το θρησκευτικό δημιούργημα του Scott, συνάδει με τη μόδα της εποχής (βλέπε Νώε του Aronofsky) και αναμένεται να είναι μία βιβλική ταινία με λίγο από Χόλιγουντ.

To film ονομάζεται «Exodus: Gods and Kings», Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες, δηλαδή και  θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στα μέσα του Δεκέμβρη, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για να ταιριάζει απόλυτα και με την εποχή.

Οι τελευταίες πληροφορίες και εικόνες από την ταινία δόθηκαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου για τους κινηματογραφικούς εκθέτες, του CineEurope, που διεξάγεται μέχρι αύριο στη Μπαρτσελόνα.

Στις παράπλευρες πληροφορίες, λέγεται ότι ο Αronofsky, ήθελε και αυτός τον Bale για να υποδυθεί τον Νώε αλλά εκείνος δε μπορούσε να τον «βολέψει» στο βεβαρυμμένο οτου πρόγραμμά του. Έτσι αρκέστηκε στον Crowe, συχνό συνεργάτη του Ridley Scott.

Για τον ρόλο του Ραμσή από την άλλη, είχε προταθεί ο Oscar Isaac και αργότερα ο Javier Bardem αλλά και οι δύο αρνήθηκαν ενώ η συγκεκριμένη παραγωγή του Scott, είναι μία από τις δύο πιο ακριβές που βασίζονται στην Παλιά Διαθήκη και βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2014. Η άλλη ήταν ο Νώε.