Ο Βωβός Κινηματογράφος αναβιώνει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

silent
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ο υπέροχος Γιώργος Μιχαλακόπουλος έχει πει ότι ο καλός ηθοποιός φαίνεται στις σιωπές. Το 5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, που διεξάγεται στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης μέχρι τις 16 Ιουλίου, τον επιβεβαιώνει.

Τι κι αν το σινεμά σήμερα επιβάλλει δυνατές μουσικές και διαλόγους; Η τέχνη του βωβού κινηματόγραφου είναι αξεπέραστη.

Με ελεύθερη είσοδο (αλλά απαραίτητη την κράτηση θέσεων) το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στους μεγάλους σκηνοθέτες του βωβού.

Δώδεκα μεγάλοι σκηνοθέτες, ανάμεσά τους οι Charlie Chaplin, Carl Theodore Dreyer, Georg Wilhelm Pabst, Alexander Dovzhenko, Rex Ingram είναι η αφορμή για να παρακολουθήσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον 21 φιλμ που, που σήμαναν την απαρχή της τέχνης του Σινεμά.

Όπως κάθε χρόνο, το 5ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου διοργανώνεται σε συνεργασία με το STUDIO - Παράλληλο Κύκλωμα, και τον πρόεδρό του, Χρήστο Παπαδημητρίου, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση μουσικών συνοδειών είναι του Αλέξανδρου Μούζα, υπεύθυνου καθηγητή του εργαστηρίου μουσικής επένδυσης, Film Scoring.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στην επίσησμη σελίδα του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννης.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα,  177 78,  τηλ. 210 3418 550,  fax.  210 3418 570, [email protected]www.mcf.gr, είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Διάρκεια φεστιβάλ έως τις 16 Ιουλίου.