5 ονειρικά μέρη για διακοπές…σε ταινίες

lord1
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τα τελευταία χρόνια τα τοπία που υπάρχουν στις ταινίες είναι αποστομωτικά. Εσείς σε ποιο θα θέλατε να πάτε διακοπές;

Ή καλύτερα γιατί διακοπές; Να μετακομίσουμε, λέω εγώ.  Με την οικονομική κρίση να συνεχίζει να μαστίζει ακάθεκτη τη χώρα, πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνονται σοβαρά να μετακομίσουν σε Ευρώπη, Αμερική ή οπουδήποτε αλλού. Τι μπορούν να προσφέρουν όμως η Αγγλία και οι ΗΠΑ μπροστά στο Panem;

Η φανταστική χώρα του Panem στους «Αγώνες Πείνας» είναι μία πολύ καλή επιλογή για να μετακομίσει κάποιος. Ειδικά, μάλιστα αν πρόκειται να εγκατασταθεί στην Πρωτεύουσα, δίπλα στους προύχοντες. Υπερβολική σε glam, τεχνολογικά αξεπέραστη, ιδανική για όσους ...κοιμούνται αγκαλιά με τον  υπολογιστή τους και με όλα τα comfort, που φροντίζουν οι Επαρχίες να έχει, η Capitol είναι ένα από τα μέρη που αξίζει να ζει κανείς.

Αν πάλι ανήκετε στην κάστα του πιο ρομαντικού, που αγαπά τη φύση και θέλει να ξυπνά με χαμόγελα και θέα σε απέραντα καταπράσινα χωράφια, τότε η επιλογή σας πρέπει να είναι η Μέση Γη.

Ο Tolkien δημιούργησε μία υπέροχη χώρα για τα Χόμπιτ του. Μικρά στρογγυλά σπιτάκια μέσα στους λόφους του Shire είναι σαφώς καλύτερα από ένα δυάρι στο Παγκράτι. Προσωπικά, πάντως αν ήταν να διαλέξω θα προτιμούσα το Rivendell ή έστω το Lothlórien, δίπλα στα ονειρικά ξωτικά.

Στην περίπτωση όμως που ξαφνικά ξυπνήσεις και είσαι ψηλός και… μπλε μάλλον η Pandora είναι η περιοχή σου. Στο Avatar του James Cameron, η sci-fi χώρα έχει τα πάντα.

Υπέροχοι καταρράκτες, φανταστικά δάση, ό,τι πιο όμορφο έχεις ονειρευτεί. Ο σκηνοθέτης πρέπει να καυχιέται πάντως ότι έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο υπέροχους και ζωντανούς κόσμους, του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ωστόσο μία ακόμη….μαγική επιλογή είναι και το Hogwarts, το πιο αναγνωρίσιμο σχολείο μάγων. Η J. K. Rowling κατάφερε να δημιουργήσει έναν υπέροχο κόσμο και να βάλει εκεί τους μικρούς πρωταγωνιστές της.

Οι σκηνοθέτες Chris Columbus (1–2), Alfonso Cuarón (3), Mike Newell (4) και David Yates (5–8) που μετέφεραν τα βιβλία στην κινηματογραφική οθόνη απεικόνισαν μοναδικά τα υπέροχα τοπία.

Τελευταία επιλογή είναι φυσικά και η Χώρα του Aslan στο Χρονικό της Νάρνια. Βέβαια ο σκηνοθέτης της ταινίας (και του σίκουελ) ο Andrew Adamson, γνωρίζει πολύ καλά πώς να σε μεταφέρει σε άλλους φανταστικούς τόπους. Μη ξεχνάτε εξάλλου ότι είναι υπεύθυνος για τον…Σρεκ.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]