«Unbroken»: Η Angelina τελικά ξέρει να σκηνοθετεί καλά

angelina1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Μόλις μία εβδομάδα μετά το θάνατο του «πρωταγωνιστή» της, Louis Zamperini, η Angelina Jolie μας χαρίζει το πρώτο τρέιλερ του «Unbroken», της νέας της ταινίας που αναμένεται να …αρέσει.

Όλα δείχνουν ότι το «Unbroken» θα είναι ένα δυνατό δράμα. Το τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, υπόσχεται πως η ταινία θα συζητηθεί. Το σενάριο – βιογραφία είναι ένα γερό χαρτί. Η υπογραφή μεταξύ άλλων των Joel και Ethan Coen το επιβεβαιώνουν. Η Angelina από την άλλη είναι από μόνη της … αντικείμενο συζητήσεων.

Αλλά μάλλον αυτή η ταινία θα μας κάνει να ξεφύγουμε από τις όποιες προκαταλήψεις και κακεντρέχειες μπορούσαμε να διατηρούμε και να συντηρούμε, έτσι απλά γιατί μιλάμε για την Angelina Jolie.

Η ταινία προβλέπεται συγκινητική. Οι εικόνες από το τρέιλερ δείχνουν ότι έχει πέσει πολύ χρήμα. Και μάλιστα ότι έχει πιάσει και τόπο.

Καλογυρισμένα πλάνα με έντονα στοιχεία, που σε «βάζουν» αβίαστα και χωρίς καμία αντίσταση στην ουσία της ταινίας. Ένας επαναστάτης γίνεται πρωταθλητής και από εκεί μαχητής και ήρωας. Η συγκλονιστική ιστορία του Zamperini παίρνει σάρκα και οστά με τις ομολογουμένως επιτυχημένες σκηνοθετικές οδηγίες της Angelina Jolie. Τουλάχιστον έτσι δείχνει με μια πρώτη ματιά.

Η φωτογραφία είναι υπέροχη, τα χρώματα σε ταξιδεύουν. Ανοίγει το μάτι σου, ακόμα και στα στιγμιότυπα του δράματος. Με όση υπερβολή μπορεί να καταγραφεί ένα αεροπορικό δυστύχημα και μία πολεμική αιχμαλωσία, η Jolie φαίνεται ότι έπιασε το νόημα της απλότητας στην ταινία.

Δεν εκβιάζει το κλάμα. Το περιμένει όμως. Η μουσική συνοδοιπόρος στο τρέιλερ είναι όσο «πλούσια» τη θες για να σε πείσει ότι τελικά αυτό το βιωματικό δράμα αξίζει της προσοχής σου. Αξίζει όσο μάλλον και η σκηνοθετική ματιά μίας διαφορετικής, ώριμης Angelina Jolie.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]