Οι πιο σέξι εγκληματίες του Χολιγουντ

crime
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Έγκλημα και…παραλήρημα, προσφέρουν οι απανταχού κυρίες του Χόλιγουντ που επέλεξαν να ενσαρκώσουν υπέροχες, παράνομες περσόνες.

Η έννοια της femme fatale διευρύνεται καθώς οι κυρίες που ακολουθούν περιδιαβαίνουν από τις κινηματογραφικές οθόνες. Πληρωμένοι εκτελεστές, λησταρχίνες τραπεζών ή αιμοδιψείς δολοφόνοι, οι χολιγουντιανές σταρ ξέρουν να συνδυάζουν τη δουλειά …με τη διασκέδαση του κοινού.

Για παράδειγμα κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το πόσο σαγηνευτική ήταν η Zoe Saldana ως Cataleya Restrepo στο «Colombiana» του 2011. Δολοφόνος στο επάγγελμα με εξαιρετικές ικανότητες, πιστή στο στόχο της, το μυαλό της καρφωμένο στην εκδίκηση και όλα αυτά στο πρόσωπο της Saldana, δεν είναι εύκολο το ανδρικό κοινό να μείνει ασυγκίνητο.

Από τις πρώτες διδάξασες του είδους η σαγηνευτική Faye Dunaway ως Bonnie Parker στο «Bonnie και Clyde» (1967). Ποιος διευθυντής τράπεζας θα μπορούσε να αρνηθεί στη διάσημη λησταρχίνα να περάσει μία βόλτα και από το δικό του κατάστημα; Κανείς μάλλον.

Κλασική αξία πια, η Sharon Stone ως Catherine Tramell στο «Βασικό Ένστικτο» (1992). Αν και υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για τον παγοκόφτη κάτω από το κρεβάτι της, λίγοι θα αρνούνταν να πάρουν το ρίσκο.

Πριν από 14 χρόνια η Angelina Jolie, πολύ πριν αναλάβει το ρόλο της μάνας, της πρέσβειρας και της συντρόφου, είχε κληθεί να κλέψει 50 αυτοκίνητα μέσα σε μία νύχτα. Στα «60 δευτερόλεπτα» δίπλα στον Nicolas Cage, η πανέμορφη ηθοποιός με... ανέμελο λουκ έδειξε τις ικανότητές της στην κλοπή και την ταχύτητα.

Η Νικίτα είναι η επιτομή της δυναμικής γυναίκας. Με απίστευτες ικανότητες και γνώσεις, η μυστική πληρωμένη δολοφόνος πρέπει να εξαγνίσει τον κόσμο από εμπόρους όπλων, ναρκωτικών κ.λπ.. Και όλα αυτά τα κάνει ήσυχα, στη σκιά.

Η Anna Parillaud ως Nikita, στο «La Femme Nikita» (1990)  ήταν απλά ακαταμάχητη στα χέρια του Luc Besson, ενός σκηνοθέτη που ξέρει πως να κάνει τους εγκληματίες γοητευτικούς αντιήρωες.