Πεθαίνει ο Gandalf;

gandalf
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Σχεδόν 2 λεπτά από το τρέιλερ του τελευταίου κεφαλαίου του Hobbit ανοίγουν την όρεξη.

Έτσι αποφάσισε ο Peter Jackson να μας ιντριγκάρει. Κατά τη διάρκεια του Comic-Con, ο αμερικανός σκηνοθέτης μας χάρισε ένα teaser από το κεφάλαιο που κλείνει την τριλογία του Hobbit και την ιστορία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στην ουσία. Μία ιστορία που μας απασχολεί από τις 19 Δεκεμβρίου του 2001, οπότε και μας συστήθηκε ο κόσμος της Μέσης Γης.

Στο ίδιο πνεύμα, με μουσική υπόκρουση που σε όλους θα θυμίσει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το νέο teaser, όπως κυκλοφόρησε στο youtube έχει όλα τα στοιχεία που περιμέναμε. Μάχες, νάνους, ξωτικά, τον περιβόητο δράκο και φυσικά τον Gandalf.

Δράση, ένταση, φωτιές με το απαραίτητο πέπλο του ρομαντισμού που απαιτεί η ιστορία, είναι φυσικά σημεία κλειδιά της ταινίας του Peter Jackson.

Οφείλω βέβαια να ομολογήσω, ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι κάπως στενάχωρη και νοσταλγική. Μαζί της κλείνει ένας μεγάλο κινηματογραφικός κύκλος. Αυτός του Tolkien που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην παγκόσμια 7η τέχνη.

Σε ό,τι αφορά το teaser πάντως, όλοι οι πρωταγωνιστές έχουν τη δική τους έντονη παρουσία. Τη δική τους ευθύνη για την εξέλιξη της ιστορίας. Μιας ιστορίας που δε θα μπορούσε να λήξει χωρίς την αιώνια μάχη του καλού με το κακό.

Οι επικές πολεμικές σκηνές με τα Ορκ, τους χιλιάδες παρατεταγμένους χρυσούς τοξοβόλους, τους χαμένους και τους ηττημένους είναι βασικοί λόγοι που αδημονούμε μέχρι την 17η Δεκεμβρίου, οπότε και βγαίνει η ταινία στις αίθουσες.

Ωστόσο, προσέξτε λίγο περισσότερο στο 00.42" του βίντεο: πεθαίνει ο Gandalf;