Η «Marina» του ιταλικού ρομαντισμού

marina
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Οι παιδικές αναμνήσεις του διάσημου Ιταλού συνθέτη και τραγουδιστή Rocco Granata, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία με το τραγούδι «Marina», παίρνουν ζωή στην ομότιτλη, ρομαντική ταινία του Stijn Coninx.

Στην Ιταλία του 1948, ο δεκάχρονος Rocco ζει σε ένα πανέμορφο βουνό, μέχρι που ο πατέρας του αποφασίζει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του.

Οι ευτυχισμένες μέρες του Rocco είναι παρελθόν, καθώς τα γκρίζα τοπία των μεταλλωρυχείων του Βελγίου απλώνονται τώρα μπροστά στα μάτια του αλλά ο Rocco βάζει σκοπό της ζωής του να ξεχωρίσει.

Η μουσική και ο έρωτας είναι τα μέσα για να αποδράσει από την πραγματικότητα και να ζήσει το όνειρό του. Η νεαρή Marina θα γίνει η μούσα του και θα του χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που θα της γράψει για να την κερδίσει.

Στην ταινία εμφανίζεται και ο ίδιος ο Rocco Granata - σε ηλικία πλέον 75 ετών- στον ρόλο ενός καλοσυνάτου πωλητή ακορντεόν που διακρίνει το ταλέντο του νεαρού πρωταγωνιστή, δηλαδή του εαυτού του.

Σκηνοθεσία: Stijn Coninx. Πρωταγωνιστούν: Matteo Simoni, Christiaan Kampagna, Luigui Lo Cascio. Η ταινία κυκλοφορεί από την Feelgood.