Η …Φοίβη επιστρέφει (σχεδόν) 17 χρόνια μετά

foibi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

To 1997 η Lisa Kudrow συνάντησε τη Mira Sorvino σε μία κωμωδία που οι περισσότεροι φαν θυμούνται: Romy & MIchelle's High School Reunion.

Βραβεία και επαίνους μην περιμένετε. Η ταινία ήταν μία χαζοκωμωδία από αυτές που βλέπεις σχεδόν ολόκληρες, Κυριακή μεσημέρι ενώ λαγοκοιμάσαι. Ευχάριστη, ανάλαφρη, αστεία, απλά χαριτωμένη. Ωστόσο η ταινία είχε πάει πάρα πολύ καλά εισπρακτικά, συγκεντρώνοντας περίπου 30 εκατ. δολάρια.

Σήμερα, 17 χρόνια μετά η Mira Sorvino μιλώντας στο Comic-Con ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει το σίκουελ. Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι η τηλεοπτική από τα Φιλαράκια Φοίβη, δηλαδή η Lisa Kudrow (που η καριέρα της έχει πάρει τα πάνω της τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον τηλεοπτικά) συμφωνεί και επαυξάνει, με τη σεναριογράφο Robin Schiff να είναι επίσης έτοιμη για ξαναγράψει για τις νέες διασκεδαστικές περιπέτειες των τότε κοριτσιών.

Το μόνο που μένει είναι να πείσουν τη Disney ότι αξίζει να επενδύσει σε ένα σίκουελ. Η Mira Sorvino ανέφερε χαρακτηριστικά στο E! Online «Η Disney δεν έχει αντιληφθεί πόσο cult έχει γίνει πλέον η ταινία αυτή. Αυτό που εννοώ είναι ότι ακόμα και σήμερα, πολλοί ντύνονται Romy και Michelle τις απόκριες».

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Romy και η Michelle συναντώνται μετά το reunion. To 2005 είχε γίνει μία κινηματογραφική απόπειρα για το prequel της ταινίας. Οι Katherine Heigl και Alexandra Breckenridge εμφανίστηκαν ως Romy και Michelle αντίστοιχα αλλά τα αποτελέσματα ήταν λίαν επιεικώς τραγικά.

Το αν θα γίνει ή όχι τελικά το σίκουελ που τόσο πολύ αυτή η γυανικοπαρέα επιθυμεί, μόνο το μέλλον θα δείξει.