Το Con Air 2 ταξιδεύει στο διάστημα

cage
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το 1997, ο Nicholas Cage με δασύτριχο στήθος, χαίτη στο μαλλί και την κλασική τσαντίλα στο πρόσωπο, πρωταγωνιστούσε στο Con Air.

Η ταινία του Simon West έφτασε να είναι υποψήφια για 2 Oscar (για τον ήχο και τη μουσική, μη φανταστείτε) και ο πρωταγωνιστής της, Nicholas Cage έπειθε ότι ναι, καλά έκανε η παραγωγή και του εμπιστεύτηκε το ρόλο, γιατί θα είναι ένας από τους ηθοποιούς της γενιάς του που θα ξεχωρίσει.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Cage χάθηκε κάπου στο ανυπέρβλητο ταλέντο του (αντίθετα με τους  συμπρωταγωνιστές του John Cusack και John Malkovich, που έχουν αδικηθεί αρκετά, νομίζω) και το Con Air έμεινε στην ιστορία ως μία περιπέτεια, που χαρακτηρίζει τα 90s.

Σήμερα, 17 χρόνια μετά ο σκηνοθέτης ξαναθυμήθηκε την παλιά του αίγλη και σκέφτεται να κάνει το σίκουελ της σειράς. Αν θυμάστε, στο Con Air (Απόδραση στον αέρα, ο ελληνικός τίτλος) η ιστορία διαδραματιζόταν σε ένα αεροπλάνο που μετέφερε κατάδικους.

Τώρα (μάλλον το Gravity έχει κάνει μεγάλη ζημιά) ο σκηνοθέτης ονειρεύεται να τους πάει στο φεγγάρι. Και επειδή στο φεγγάρι έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι, μάλλον τους βλέπω για άλλους γαλαξίες.

«Πάντα υπήρχαν φήμες για το Con Air 2. Θα το έκανα αν το σίκουελ ήταν τελείως διαφορετικό. Con Air στο διάστημα, για πάραδειγμα» είπε όταν ρωτήθηκε ο σκηνοθέτης, ο οποίος συνεχίζοντας μίλησε για σούπερ-κατάδικους/ρομπότ.

Μεγάλη φαντασία και μάλλον από ότι φαίνεται το ρόλο του Nicholas Cage θα τον φάει η τεχνολογία. Η κατάρα της εξέλιξης, τι να πεις;