Ποιος είναι ποιος, είπαμε;

bardem
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Έχετε ποτέ εκείνη την αίσθηση ότι κάποιος σας θυμίζει πάρα πολύ κάποιον άλλον;

Η αίσθηση που τον κοιτάς και σκέφτεσαι «βρε, με ποιον μοιάζεις εσύ; Θα σπάσω το κεφάλι μου». Σε …χολιγουντιανή μετάφραση (γιατί και αυτοί είναι άνθρωποι και έχουν σε κάποιο –διπλανό σετ προφανώς- τον «σχεδόν» σωσία τους) αυτό σημαίνει ότι πολλοί είναι εκείνοι οι ηθοποιοί, που όντως μοιάζουν με κάποιον συνάδελφό τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ομοιότητα είναι σχεδόν σκανδαλιστική (αλλά ποια είμαι εγώ για να κρίνω;)

Jeffrey Dean Morgan - Javier Bardem
Η ομοιότητά τους είναι εκπληκτική. Φυσικά, αυτή η ίδια ομοιότητα στην όψη δυστυχώς για τον Morgan δεν αντικατοπτρίζεται και στο ταλέντο. Όχι, ότι είναι κακός. Απλά δεν είναι Bardem.

Penélope Cruz & Paz Vega

Στην οικογένια Bardem θα παραμείνω για να διευκρινίσω κάτι. Όχι, αυτή που πρωταγωνιστούσε δίπλα στον Adam Sandler στο «Spanglish» ΔΕΝ ήταν η Penelope Cruz. Ήταν η Paz Vega, όσο και αν δεν το πιστεύετε. Και για να πειστείτε έχω μόνο μία ερώτηση: Υπήρχε ποτέ περίπτωση η Penelope Cruz να έπαιζε σε αυτήν την ταινία;

Alicia Silverstone - Kristen Stewart
Από το teen idol των 90s στο teen idol των 00s και κάτι παραπάνω. Η διαφορά τους είναι ότι η Stewart δεν κάθεται και πολύ στον ήλιο (μάλλον κατάλοιπα από τον βρικόλακα) εξ’ ού και η χλωμότητα στην επιδερμίδα. Η μόνιμη ξινίλα στη φάτσα πάλι, είναι άλλη συζήτηση.

Zooey Deschanel - Katy Perry

Η μία ηθοποιός η άλλη τραγουδίστρια. Και οι δύο διάσημες και οι δύο χαρισματικές στο είδος τους. Το αστείο με την Perry και την Deschannel είναι ότι κάνουν και τις ίδιες αλλαγές στα μαλλιά τους και έτσι η ομοιότητα είναι ακόμη πιο ανατριχιαστική.

Ellen Barkin - Cameron Diaz

Το σεξ απίλ στα καλύτερά του…με κάποια χρόνια διαφορά. Η ομοιότητα της Ellen Barkin με την Cameron Diaz είναι εμφανέστατη. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά, θεωρώ ότι κάθε φορά που η Diaz κοιτάζει μία φωτογραφία της Barkin είναι σα να βλέπει το μέλλον της. Και δε μοιάζει καθόλου δυσοίωνο.

Portia de Rossi - Drea de Matteo

Η περίπτωση των de Rossi και de Matteo είναι σοκαριστική. Μέχρι και το de στο επώνυμο πια; Αν η πρώτη δεν είχε παντρευτεί την Ellen DeGeneres δύσκολα θα την ξεχώριζα πάντως.

Logan Marshall-Green - Tom Hardy

Η ομοιότητα αυτή είναι άδικη. Άδική γιατί πολύ απλά είναι και οι δύο πολύ χαρισματικοί, ταλαντούχοι και εμφανώς γοητευτικότατοι. Δύσκολη επιλογή.

Isla Fisher - Amy Adams

Οι δύο κυρίαρχες κοκκινομάλλες του Χόλιγουντ όχι μόνο μοιάζουν σα δίδυμες, αλλά έχουν και το ίδιο γούστο στα ρούχα. Καλό – δε λέω- αλλά μάλλον πρέπει να κάνουν κάτι για να τις ξεχωρίζουμε πια. Α, ok οι 5 υποψηφιότητες για Oscar της Amy Adams αρκούν προς το παρόν.

Natalie Portman - Keira Knightley

Το ζευγάρι αυτό διχάζει. Και διχάζει πολύ. Άλλοι λένε ότι καμία σχέδση δεν έχει η Knightley με την Portman και συμπληρώνουν ότι η Portman είναι σαφώς ανώτερη και άλλοι ότι μοιάζουν εκπληκτικά. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία με μία τάση προς το μοναδικό ταλέντο της Portman.

Ίσως η διαφορά τους να έγκειται στις επιλογές καριέρας που ακολουθούν. Η Portman είναι πιο καλλιτεχνική φύση ενώ η Knightley επιλέγει έναν πιο εμπορικό δρόμο. Ξεκάθαρα πράγματα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]