Μη σε ξαναδώ στα μάτια μου...

sex-city
ΣΑΒΒΑΤΟ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Υπάρχουν αρκετά κινηματογραφικά ζευγάρια, που μας έπεισαν ότι συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον αλλά μάταια…

Γιατί στην πραγματικότητα, δεν ήθελε ο ένας να βλέπει τον άλλον, ούτε δευτερόλεπτο. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον δεν είναι μυστικό ότι ο Nick Nolte και η Julia Robert μισιούνται θανάσιμα. Αλλά αυτό το ‘χουμε ξαναπεί. Βέβαια, αυτή δεν είναι η μόνη συνεργασία που μετάνιωσαν παραγωγοί και καστ.

Γιατί μπορεί σύμφωνα με την υπόθεση του «Sex and the City», η Sarah Jessica Parker να είναι κολλητή με την Kim Cattrall, αλλά όταν έκλειναν οι κάμερες άλλη ήταν η αλήθεια. Λέγεται μάλιστα, ότι οι δυο τους τσακώνονταν τόσο πολύ στα γυρίσματα, που συχνά πυκνά οι σκηνοθέτες αναγκάζονταν να σταματήσουν. Πολλές φορές μάλιστα.

Οι γνωστοί ...σπιούνοι των γυρισμάτων έχουν πει ότι το μίσος αυτό ξεκίνησε όταν η Cattrall ανακάλυψε ότι η Parker έπαιρνε πολλά περισσότερα λεφτά από εκείνη. Δεν την αδικώ…

Ότι ο Ryan Reynolds και ο Wesley Snipes μοιάζουν να είναι διαφορετικοί άνθρωποι, δεν είναι περίεργο. Αλλά σύμφωνα με τα κουτσουμπολιά του Χόλιγουντ, τα στιλ που παίζουν είναι τόσο διαφορετικά που όταν χρειάστηκε να συνεργαστούν για το «Blade: Trinity» τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα.

Ο Snipes επέστρεφε κείμενα με σημειώσεις του στο σκηνοθέτη γιατί είχε άλλη οπτική επί του θέματος, που κατέληγε σε δικά του κοντινά πλάνα. Μόνο δικά του. Και έτσι έμενε ο Reynolds να κινηματογραφεί τις δικές του σκηνές μόνος του. Η μαγεία του μοντάζ. Τσάμπα κόπος πάντως, γιατί η ταινία δεν άξιζε...παρά τις αλλαγές του Snipes.

Πολύ κακές σχέσεις (ή καλύτερα ανύπαρκτες) είχαν και οι πρώην συμπρωταγωνιστές Harrison Ford και Josh Hartnett. Το 2003 αναγκάστηκαν να συνεργαστούν για το «Hollywood Homicide», κάτι που αποδείχτηκε μία πολύ, πάρα πολύ κακή ιδέα. Σύμφωνα με τον Hartnett μάλιστα, μπορεί τα πράγματα μέρα με τη μέρα να γίνονταν πιο υποφερτά στο γύρισμα αλλά υπήρχαν και πολλές στιγμές αμηχανίας, που κάθονταν μαζί αλλά δεν αντάλλαζαν κουβέντα. Η σιωπή του Harrison προς απάντησή του.

Η οικογένεια των Baldwin φημίζεται ότι βγάζει ηθοποιούς και... νεύρα. Πολλά νέυρα. Και δε μιλάω για τον Alec. Όχι, αυτή τη φορά τουλάχιστον. Πρωταγωνιστής στη συγκεκριμένη ιστορία είναι ο νεαρότερος αδερφός του, ο William.

Όταν, συμπρωταγωνίστησε με τη Sharon Stone το 1993 στο «Sliver» τα πράγματα πήγαν τόσο άσχημα που λέγεται ότι του δάγκωσε τη γλώσσα τόσο πολύ κάποια στιγμή, που αυτός δε μπορούσε να μιλήσει για μία εβδομάδα. Μάλλον σε αυτό ήλπιζε η Sharon γιατί οι Baldwin όταν ανοίγουν το στόμα τους δεν ξέρουν τι λένε…αν δεν έχουν σενάριο μπροστά τους.

Πάντως η ταινία, ως απόπειρα επανάληψης του Βασικού Ενστίκτου (που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά) ήταν αποτυχημένη.

Μπορεί στο «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» του 1996 να υποδύθηκαν τους θανάσιμα ερωτευμένους αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Οι σχέσεις της Claire Danes με τον Leonardo DiCaprio ήταν απλά απαίσιες.

Εκείνη έλεγε ότι αυτός είναι «πολύ ανώριμος» και ο Leo από την πλευρά του επέμενε ότι αυτή είναι «ψώνιο». Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι η Danes πήρε όρκο να μην ξανασυνεργαστεί μαζί του.

Τον επόμενο χρόνο, αυτός έφτασε στα Oscar με τον Τιτανικό. Σήμερα, εκείνος έχει προταθεί 5 φορές για Oscar και εκείνη μετρά 18 χρόνια που έχει να πατήσει στο κόκκινο χαλί. Από όταν δηλαδή συνεργάστηκαν και προτάθηκε η ταινία Ρωμαίος και Ιουλιέτα (όχι η ίδια η Danes) για χρυσό αγαλματίδιο. Never say never, Claire.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]