Η «Μαγική Πόλις» επιστρέφει... στον τόπο του εγκλήματος

magiki-polis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το 4ο Athens Open Air Festival και το Dourgouti Island Hotel παρουσιάζουν την Ανοιχτή προβολή της ταινίας «Μαγική Πόλις» (1954), του Νίκου Κούνδουρου, η οποία γυρίστηκε στην γειτονιά του Δουργουτίου. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στον «φυσικό της χώρο» και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο Δουργούτι, μια προσφυγική συνοικία κοντά στη Συγγρού, ο σκληρά εργαζόμενος Κοσμάς βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία με ένα απατεώνα. Η βοήθεια των γειτόνων του θα αποδειχθεί πολύτιμη ώστε να βγει αλώβητος και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του Μαρίας.

Η «Μαγική Πόλις» αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Νίκου Κούνδουρου και την πρώτη ταινία που εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Φούντας, Στέφανος Στρατηγός, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, ενώ τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις.

Με ξεκάθαρες επιρροές από τον ιταλικό νεορεαλισμό, ο Κούνδουρος εστιάζει στις αγωνίες της εργατικής τάξης και των προσφύγων και παραδίδει μια ταινία ευαίσθητης κοινωνικής αντίληψης.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» / «UrbanDig Project», ενώ πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί βόλτα εξερεύνησης της γειτονιάς (έναρξη στις 19.00).

Πληροφορίες: Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 21.00. Δουργούτι, Νέος Κόσμος, πίσω από το «Intercontinental», Λεωφ. Συγγρού.