Κυριάρχησε το «Breaking Bad» στα βραβεία Emmy

breaking-bad-2
ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Σάρωσε το «Breaking Bad» στην 66η απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy με τον Bryan Cranston να κερδίζει για τέταρτη φορά το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Κυριάρχησε στις κωμωδίες το «Modern Family», μεγάλοι χαμένοι τα «True Detective» και «Mad Men».

Η αυτοκτονία του Robin Williams στις 11 Αυγούστου επισκίασε την 66η τελετή απονομής των Emmy, η οποία όπως αναμενόταν ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του. Στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ο Billy Crystal ανέβηκε στη σκηνή για να αποτίσει φόρο τιμής στον «πιο λαμπερό αστέρα της κωμωδίας» όπως τον χαρακτήρισε, και η ατμόσφαιρα όπως καταλαβαίνει κανείς φορτίστηκε απότομα.

Όσον αφορά το καθαρό κομμάτι των βραβείων, μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «Breaking Bad» που στην τελευταία σεζόν του κυριάρχησε στις δραματικές κατηγορίες λαμβάνοντας το μεγάλο βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς. Ο Bryan Cranston κέρδισε τέταρτη φορά το βραβείο για την ερμηνεία του Walter White, ενώ Aaron Paul και Anna Gunn απέσπασαν τα βραβεία Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου ρόλου αντίστοιχα. Η επιτυχία επισφραγίστηκε με το Emmy Καλύτερου Σεναρίου στην Moira Walley-Beckett για το «Ozymandias», για τους περισσότερους το κορυφαίο επεισόδιο της σειράς και ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της τηλεόρασης. Το απόλυτο έσπασε στην κατηγορία της σκηνοθεσίας για χάρη του Cary Fukunaga για το επεισόδιο «Who Goes There» του Cary Fukunaga, γνωστό για το συναρπαστικό μονόπλανο όπως μπορείτε να δείτε στο YouTube στο φινάλε.

Κάπως έτσι ο Matthew McConaughey που θεωρούνταν και το φαβορί για το «True Detective» δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία των Όσκαρ, και δε θα έχει και άλλη ευκαιρία αφού η πρώτη σεζόν της σειράς του HBO ήταν αυτοτελής. Το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου πήγε στην Julianna Margulies για την ερμηνεία της στην πέμπτη σεζόν του δικηγορικού δράματος «The Good Wife», για πολλούς η κορυφαία της σειράς. Είναι η τρίτη φορά που κερδίζει Emmy και η δεύτερη για το ρόλο της Alicia Florrick.

Στο τμήμα των κωμωδιών τα βραβεία κύλησαν προβλέψιμα με το «Modern Family» να κατακτά για πέμπτη σερί χρονιά το βραβείο Καλύτερης Κωμικής Σειράς, τον Ty Burrell να παίρνει το βραβείο Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου και τον Gail Mancuso το Emmy Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το επεισόδιο «Vegas». Σε Α’ Ανδρικό και Β’ Γυναικείο ρόλο νικητές ήταν οι Jim Parsons του «Big Bang Theory» και Julia Louis-Dreyfous για το «Veep». Να σημειωθεί εδώ πως όταν η Louis-Dreyfous πήγαινε να παραλάβει το βραβείο της, ο Bryan Cranston σηκώθηκε από τη θέση του και της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί που διήρκησε 11 δευτερόλεπτα, αναβιώνοντας έτσι μια σκηνή τους από το «Seinfeld».

Καλύτερο Σενάριο σε κωμική σειρά αναδείχθηκε δικαίως αυτό του Louis C.K. για το επεισόδιο του «Louie» με τίτλο «So Did the Fat Lady», με τον 7λεπτο μονόλογο στο τέλος του-δείτε στο YouTube- να καθηλώνει.

Μεγάλος χαμένος της βραδιάς ήταν ξανά το «Mad Men» που έχει μείνει χωρίς Emmy για τρία χρόνια χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, όπως επίσης θα ήθελαν περισσότερα το «True Detective» και το «Game of Thrones». Στις κωμωδίες το «Orange Is the New Black» ίσως να περίμενε κάποιο βραβείο, το φορμάτ του Netflix να κυκλοφορεί όλα τα επεισόδια κάθε σεζόν μέσα σε μια μέρα αφαιρεί τη δυνατότητα της σειρά να ακουστεί για μεγάλο διάστημα και κάπως έτσι αδικήθηκε.

Emmy Καλύτερης Μίνι Σειράς πήρε το τηλεοπτικό «Fargo» και καλύτερη τηλεταινία αναδείχθηκε το «The Normal Heart» του Ryan Murphy που εξετάζει τον ακτιβισμό στις απαρχές του AIDS τη δεκαετία του 1980. Τα δύο βραβεία Ανδρικών ρόλων στην Μίνι Σειρά κατέληξαν στο «Sherlock» και τα βραβεία των Γυναικείων ρόλων στην τρίτη σεζόν του «American Horror Story».

Αναλυτικά τα βραβεία έχουν ως εξής:

ΚΩΜΩΔΙΑ
Καλύτερη σειρά: «Modern Family»
Α΄ Γυναικείος Ρόλος: Julia Louis-Dreyfus για το «Veep»
Α΄Ανδρικός Ρόλος: Jim Parsons για το «The Big Bang Theory»
Β' Γυναικείος Ρόλος: Allison Janney για το «Mom»
Β' Ανδρικός Ρόλος: Ty Burrell για το «Modern Family»
Καλύτερο σενάριο: Louis C.K για το επεισόδιο «So Did The Fat Lady» του «Louie»
Καλύτερη σκηνοθεσία: Gail Mancuso για το επεισόδιο «Vegas» του «Modern Family»

ΔΡΑΜΑ
Καλύτερη σειρά: «Breaking Bad»
Α' Γυναικείος Ρόλος: Julianna Margulies για το «The Good Wife»
Α' Ανδρικός Ρόλος: Bryan Cranston για το «Breaking Bad»
Β' Γυναικείος Ρόλος: Anna Gunn για το «Breaking Bad»
Β' Ανδρικός Ρόλος: Aaron Paul για το «Breaking Bad»
Καλύτερο σενάριο: Moira Walley-Beckett για το επεισόδιο «Ozymandias» του «Breaking Bad»
Καλύτερη Σκηνοθεσία: Cary Joji Fukunaga για το επεισόδιο «Who Goes There» του «Τrue Detective»

ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ - ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ
Καλύτερη Μίνι Σειρά: «Fargo»
Καλύτερη τηλεταινία: «The Normal Heart»
Α' Γυναικείος Ρόλος: Jessica Lange για το «American Horror Story: Coven»
Α΄Ανδρικός Ρόλος: Benedict Cumberbatch για το «Sherlock: His Last Vow»
Β' Γυναικείος Ρόλος: Kathy Bates για το «American Horror Story: Coven»
Β' Ανδρικός Ρόλος: Martin Freeman για το «Sherlock: His Last Vow»
Καλύτερη Σκηνοθεσία: Colin Bucksey για το «Fargo»