Online σινεμά με τη δική σου υπογραφή

balkan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους για σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια είναι πανέτοιμο να δεχτεί τη δική σου ταινία από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Το 3ο Online festival ταινιών μικρού μήκους, altcineAction! 2014, το οποίο διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά – δηλαδή η υποβολή, η προβολή και η ψηφοφορία της ταινίας γίνεται online- είναι ο νέος κώδικας επικοινωνίας των σκηνοθετών από τα Βαλκάνια.

Απευθύνεται σε όλους τους νέους σκηνοθέτες από την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία και στοχεύει στο να αναδείξει τα κινηματογραφικά ταλέντα των Βαλκανίων.

Αν είστε δύσπιστοι βέβαια για το κατά πόσο ένα τέτοιο φεστιβάλ μπορεί να προωθήσει τη δική σας δημιουργία, η απόδειξη βρίσκεται στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις: περισσότερες από 100 ταινίες από 12 διαφορετικές χώρες και 4.750 εγγεγραμμένους χρήστες, το altcineAction! -που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ευρωπαϊκού προγράμματος Eurimages- μπορεί να καυχιέται ότι δίνει βήμα στους … Scorsese, Kubrick, Bergman κ.λπ του μέλλοντος.

Η online υποβολή ξεκινά την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, η συμμετοχή είναι ανοιχτή πλέον σε όλους τους σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεδομένου ότι δεν έχουν παραπάνω από μια ταινία μεγάλου μήκους στο ενεργητικό τους ενώ φέτος, με την υποβολή της πρώτης ταινίας ξεκινά ταυτόχρονα και η περίοδος της ψηφοφορίας, η οποία λήγει στις 3 Οκτωβρίου.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης.