«Μία τελευταία φάρσα» επιβάλλεται

joke
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Με τα εύσημα του κοινού από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με μηδενικό προϋπολογισμό ο Βασίλης Ραΐσης κάνει «Μία τελευταία φάρσα».

Έχοντας συγκεντρώσει αξιολόγους ηθοποιούς από όλο το εγχώριο κινηματογραφικό «υλικό», ο Βασίλης Ραΐσης σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο (μαζί με τον Γαβριήλ Ευσταθίου) της νέας του ταινίας «Η Τελευταία Φάρσα».

Η υπόθεση στοιχειοθετείται με βασικό πυρήνα τέσσερις επιστήμονες που έχουν ένα περίεργο χόμπι. Να κάνουν φάρσες-αποκαλύψεις σε μέντιουμ, πνευματιστές κ.λ.π. Ένας από αυτούς μπαίνει στο κοινόβιο ενός ψευτοθεραπευτή με σκοπό την αποκάλυψη της απάτης. Εκεί όμως, εμπλέκεται συναισθηματικά με μια ασθενή και αρχίζει να αναρωτιέται κατά πόσο έχει δικαίωμα να διαλύσει μια «θεραπευτική αυταπάτη».

Δράμα και κωμωδία σε μία νέα ελληνική πρόταση, που αν μη τι άλλο έχει έμπνευση και πρωτοτυπία, μακριά από την παλιά σχολή της σοβαροφάνειας του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ραΐσης, πρωταγωνιστούν: Νικόλας Πιπεράς, Μαρίνα Καλογήρου, Ανδρέας Μαριανός, Νίκος Μοναστηριώτης, Μιχάλης Καλιότσος, Γιώτα Αργυροπούλου, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιώργος Μπινιάρης. Η ταινία προβάλλεται από την ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, Digi dv productions.