Πέθανε ο «Σαγόνιας» του James Bond

kiel2
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο γίγαντας των 2,20 μ., γνωστός ως «Σαγόνιας», ο ηθοποιός Richard Kiel, που υποδύθηκε τον κακό σε 2 ταινίες του James Bond πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο ηθοποιός Richard Kiel, που υποδύθηκε τον διάσημο «Σαγόνια» στις ταινίες «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» και «James Bond, Πράκτωρ 007: επιχείρηση Moonraker» με τον θρυλικό Roger Moore στο ρόλο του υπερκατασκόπου James Bond, πέθανε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο του Fresno της Καλιφόρνια, μόλις 3 μέρες πριν τα 75α γενέθλιά του.

Ο ηθοποιός είχε σπάσει το πόδι του την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ενδεχομένως να έχει κάποια σχέση με το θάνατό του. Ο Kiel εκτός από τις ταινίες του Bond, είχε δανείσει τη φωνή του στο videogame με τον υπερκατάσκοπο το 2003 αλλά και στο animation «Tangled» το 2010.

Πριν από τις εμφανίσεις του στις ταινίες του Bond, o Kiel είχε παίξει δίπλα στον Burt Reynolds στην ταινία «The Longest Yard» ενώ είχε εμφανιστεί και σε αρκετά επεισόδια της σειράς «The Wild Wild West» ως βοηθός του δαιμόνιου Miguelito Loveless.

Ο Kiel είχε ύψος 2.20 μ και αυτό σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό. Αν και υποδυόταν πάντα τον κακό, η φυσιογνωμία του ήταν ευγενική και αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

Εκτός από τον Bond, που εκτίναξε τη φήμη του, είχε εμφανιστεί σε ταινίες όπως οι «Eegah», «To Serve a Man» αλλά και σε σειρές όπως το «Twilight Zone», το «The Monkees», το «Barbary Coast» κ.α. Η αυτοβιογραφία του κυκλοφόρησε το 2002 με τον τίτλο «Making It Big in the Movies» ενώ αν και είχε αποτραβηχτεί πλέον από την υποκριτική, η τελευταία του κινηματογραφική συμμετοχή ήταν στο «The Engagement Ring» του Gary T. Smith, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Ο Kiel είχε παντρευτεί 2 φορές: το 1960 την Faye Daniels, από την οποία χώρισε το 1973 και την επόμενη χρονιά, το 1974, παντρεύτηκε τη Diane Rogers. Με τη δεύτερη σύζυγό του παρέμειναν μαζί μεχρι το θάνατό του και είχαν αποκτήσει 4 παιδιά.