Η Δράμα μας προσκαλεί στο 37ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

drama1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του με την 7η τέχνη, το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας διεξάγεται φέτος από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Με 58 διεθνείς παραγωγές, 38 ελληνικές, 46 από το σπουδαστικό πανόραμα, 4 παιδικές και πολλές άλλες, η γιορτή των μικρομηκάδων στo Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κλείνει φέτος τα 37 της χρόνια ενώ παράλληλα γιορτάζει και την συμπλήρωση 20 χρόνων από την θέσπιση του διεθνούς της τμήματος προβάλλοντας συνολικά 204 ταινίες σε όλα τα προγράμματά αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της.

Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα φέτος επιλέχθηκαν 38 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ, ανάμεσά τους μόλις δύο ντοκιμαντέρ και πέντε animation. Πέρα από το εθνικό διαγωνιστικό, στο πρόγραμμά του Φεστιβάλ  εντάσσονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων τα: ειδικό πρόγραμμα με τις υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013 (EFA), Drama Pitching Lab, Pitching Forum, κινηματογραφικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς και πολλά άλλα.

Τη φετινή Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Δημήτρης Αθανίτης, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Γιάννης Σακαρίδης ενώ το ρόλο του κριτικού σχολιαστή του φετινού ελληνικού προγράμματος (Grand Temoin), έχει αναλάβει ο κριτικός κινηματογράφου και συγγραφέας Δημήτρης Χαρίτος.

Στο διεθνές πρόγραμμα, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την διεθνοποίησή του, θα προβληθούν 58 ταινίες από 47 χώρες του κόσμου.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το όνομα του James Mc Teigue, σκηνοθέτη της γνωστής ταινίας «V for Vendetta», ο οποίος θα παρουσιάσει την μικρού μήκους του «Caserta Palace Dream». Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Προγράμματος απαρτίζουν οι: Thomas Stenderup (Νορβηγία), Gerald Weber (Αυστρία), Ιωακείμ Μυλωνάς (Κύπρος), Τζωρτζίνα Κακουδάκη (Ελλάδα), Miroslav Momcilovic (Σερβία) και Manuela Cernat (Ρουμανία).

Ραντεβού στην Δράμα, λοιπόν, αλλά και στα τέλη Οκτωβρίου (22-29/10) στην Αθήνα, μια που και φέτος το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς και επιλεγμένα προγράμματα (ανάμεσά τους και οι βραβευμένες ταινίες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου), θα προβληθούν στο «Τριανόν».