Ελληνική διάκριση στο φεστιβάλ του Τορόντο

un-seul
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες «ευχές» για το ελληνικό σινεμά.

Ο λόγος για το «A single Body» (Un seul corps, ο πρωτότυπος τίτλος), την ταινία του Σωτήρη Δουνούκου, που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο. Στην Ελλάδα, η βραβευμένη πλέον ταινία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ της Δράμας που ξεκινά σήμερα.

Πρόκειται για «Ένα όμορφο κατασκευασμένο πορτρέτο της ανδρικής φιλίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, που αναπτύσσεται σε ένα αποτρόπαιο σκηνικό: μέσα σε ένα σφαγείο στο Παρίσι.

Σωτήρης Δουνούκος

Οι φίλοι και συνάδελφοι David (Mexianou Medenou) και Wani (Doudou Masta)  ονειρεύονται να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο μία μέρα, αλλά οι ισορροπίες θα ανατραπούν από ένα απροσδόκητο γεγονός.

Στα υπόλοιπα των βραβεύσεων ξεχωρίζει το «Time Out of Mind» με τον Richard Gere στο ρόλο του άστεγου που απέσπασε το βραβείο International Critics' Prize (FIPRESCI Prize) – Special Presentations, το «The imitation Game» με τους Benedict Cumberbatch και Keira Knightley (ταινία που οδεύει κατευθείαν προς τα Oscar σύμφωνα με τις προβλέψεις), που κέρδισε στην κατηγορία Grolsch People's αλλά και το κωμικότατο «What We Do in the Shadows» που απέσπασε το Grolsch People's Choice Midnight Madness Award.