Τι έχει πάθει ο Gérard Depardieu;

gerard
ΤΡΙΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Κάποτε θεωρούνταν από τους γοητευτικότερους του σινεμά με το ταλέντο του ήταν διάχυτο. Πλέον το μόνο που είναι διάχυτο πάνω του είναι ... το κόκκινο κρασί.

Και η σαμπάνια και η μπύρα και η βόλτα ή και το ουίσκι. 14 μπουκάλια μάλιστα τη μέρα, όπως λέει ο ίδιος κομπάζοντας για τα κατορθώματα μίας συνθήκης, που ο κοινός νους και η επιστήμη θα ονόμαζαν αλκοολισμό.

Και αφού πέρυσι αναστάτωσε τους συμπατριώτες του παίρνοντας την περιουσία του από τη Γαλλία για να γλιτώσει φόρους και αφού άλλαξε υπηκοότητα και επίσης αφού έγινε ένας κινηματογραφικός Dominique Strauss-Kahn (με πολύ κακές κριτικές μάλιστα), τώρα σε μία συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «So Film», ο Depardieu ανακοινώνει με χάρη «Μπορώ να πιω 12, 13, 14 μπουκάλια αλκοόλ τη μέρα» ενώ συμπληρώνει ότι  κατά καιρούς κάνει διαλείμματα απεξάρτησης από το αλκοόλ αλλά όταν πίνει, πίνει κυρίως επειδή βαριέται.

Και έπειτα ανέλυσε το καθημερινό του πρόγραμμα: «Το πρωί, ξεκινώ στο σπίτι με σαμπάνια ή κόκκινο κρασί πριν τις 10 π.μ και μετά πάλι σαμπάνια. Μετά «σπάει» τη ρουτίνα με κάποιο λικέρ με γλυκάνισο- περίπου μισό μπουκάλι. Μετά μεσημεριανό με τη συνοδεία δύο μπουκαλιών κρασί. Το απόγευμα, σαμπάνια και περισσότερο λικέρ γύρω στις 5, ώσπου να τελειώσει το μπουκάλι. Αργότερα, βότκα ή και ουίσκι».

«Δεν είμαι ποτέ τελείως μεθυσμένος» καταλήγει για να μας… καθησυχάσει ενδεχομένως και να επιμείνει ότι «Όταν βαριέμαι πίνω. Εκτός από τις υποχρεωτικές στιγμές της αποχής. Μετά το χειρουργείο για το bypass (που είχε κάνει το 2000) και επειδή έχω χοληστερίνη και άλλα τέτοια, πρέπει να προσέχω.» Μία απορία προσωπικά πάντως την έχω στο συγκεκριμένο σημείο: τι εννοεί να προσέχει; Με 12 μπουκάλια αλκοόλ τη μέρα; Δηλαδή αν δεν πρόσεχει κάποιος πόσο πίνει;

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός συνεχίζει τη συνέντευξη (παραλήρημα ενδεχομένως) ενημερώνοντάς μας ότι έχει σκοτώσει 2 λιοντάρια στην Αφρική.

«Κάποτε σκότωσα δύο λιοντάρια και καταλαβαίνω γιατί θεωρούνται ο βασιλιάς της ζούγκλας. Ήταν νόμιμη αυτοάμυνα. Φαντάσου να οδηγείς και να χαλάσει η μηχανή του αυτοκινήτου σου. Βγαίνεις έξω και στο δρόμο σου βρίσκεις αυτά τα ζώα. Έτσι πυροβολείς, απλά για να τα τρομάξεις. Δεν κινούνται. Δεν ήμουν εκεί για κυνήγι. Ήμουν στην Αφρική για την Αφρική».

Μύθος ή αλήθεια; Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Αν όμως όλο αυτό είναι άλλο ένα παιχνίδι δημοσιότητας, οφείλω να του το αναγνωρίσω.