Στα Ηνωμένα Έθνη ο Leo

leo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τον τίτλο του «Messenger of Peace» δηλαδή του Αγγελιοφόρου Ειρήνης απέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη στον χολιγουντιανό σταρ Leonardo Di Caprio.

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Oscar ηθοποιός, σε δήλωσή του ανέφερε «Αισθάνομαι μία ηθική υποχρέωση να μιλήσω ανοιχτά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας- είναι μία στιγμή για δράση».

Ο λόγος για το περιβαλλοντικό ζήτημα και τις κλιματικές αλλαγές που όπως φαίνεται απασχολούν ιδιαίτερα τον Di Caprio. Έτσι, του ζητήθηκε να παραστεί και να μιλήσει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον.

«Είναι τιμή μου να αποδεχτώ το ρόλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές και να υποστηρίξω το Γενικό Γραμματέα στις προσπάθειές του να επιστήσει την προσοχή όλων σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια κοινότητα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο DiCaprio επισημαίνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στην κλιματική κρίση θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητα και του πλανήτη μας.

Υπενθυμίζουμε δε, ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δωρίσει 3 εκατ. δολάρια για τη διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος ενώ αργότερα συνέχισε προσφέροντας 7 εκατ. δολάρια.

Τον ίδιο τίτλο κατέχουν και άλλοι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Edward Norton, Michael Douglas, Charlize Theron και George Clooney.