Η Ιοκάστη «μαγειρεύει» μία σπαρταριστική ελληνική κωμωδία

iokasti
ΤΡΙΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η οικοδέσποινα Ιοκάστη, κατά κόσμον Ρένια Λουιζίδου, είναι μία γυναίκα με... θεατρική παιδεία και «χορταστικό παρελθόν».

Τα νέα είναι ευχάριστα. Η θεατρική επιτυχία «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», έρχεται στον κινηματογράφο. Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν και με πρωταγωνιστές τους Ρένια Λουιζίδου, Τάκη Σπυριδάκη, Πάυλο Ορκόπουλο, Λεωνίδα Καλφαγιάννη,  Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα και Σάββα Πούμπουρα το τραγελαφικό δίωρο που περιμένουμε μάλλον θα καλύψει τις κινηματογραφικές μας βραδιές.

Συνήθης ύποπτος… η Odeon που συγκέντρωσε τα πιο «νόστιμα» κινηματογραφικά υλικά και σε συνεργασία με τους αγαπημένους της καλλιτεχνικούς φίλους και συνεργάτες μπαίνει στη σινε-κουζίνα της και προετοιμάζει ένα γεύμα που θα μας μείνει αξέχαστο.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, γνωστός για τις ταινίες “Σούλα Έλα Ξανά” (2009) και “Μόλις Χώρισα" (2007), αναλαμβάνει να βάλει σε σειρά την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια. Η ταινία «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης», τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν ήδη και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, είναι βασισμένη στο ομώνυμο, επιτυχημένο, θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Η θεατρική της απόδοση αποθεώθηκε στο θεατρικό σανίδι, όταν το 2008 ανέλαβε να τη σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, με τη Σοφία Φιλιππίδου, τη Γιούλικα Σκαφιδά, τον Πυγμαλίονα Δαδακαρίδη, τη Νάντια Κοντογιώργη και τον Πάυλο Ορκόπουλο, σατιρίζοντας, χωρίς φόβο και πάθος, την αλλοπρόσαλλη γοητεία της σουρεάλ ελληνικής οικογένειας.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την 1η Ιανουαρίου του 2015 από την Odeon.