Όταν μία δολοφονία στιγματίζει έναν σταρ

charlize
ΤΡΙΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Λαμπεροί μπροστά τις κάμερες, με απαστράπτουσες τουαλέτες και σμόκιν, χλιδάτες ζωές, πρωταγωνιστικούς ρόλους και βραβεύσεις.

Η ζωή των ηθοποιών του Χόλιγουντ, είναι για τους κοινούς θνητούς το άπιαστο όνειρο. Κάτι εξωπραγματικό. Για αυτό προφανώς ασχολούμαστε μαζί τους τόσο πολύ.

Ωστόσο, αυτή η χλιδή και η λάμψη σε αρκετές περιπτώσεις έχει αμαυρωθεί. Κάποιοι από τους αγαπημένους  σταρ είναι θύματα δολοφονικών εγκλημάτων. Όχι οι ίδιοι, αλλά οι γονείς τους.

Η πιο γνωστή ίσως περίπτωση είναι αυτή της Charlize Theron. Στα 15 της, η Νοτιοαφρικανή σταρ έμεινε ορφανή από πατέρα, όταν μία μέρα η  μητέρα της τον  πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και ασκούσε βία στη γυναίκα του. Σε αυτόν τον τελευταίο τους καυγά, τα πράγματα παρεκτράπηκαν. Η μητέρα της βρισκόταν σε αυτοάμυνα και έτσι δεν της απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Η ιστορία της Jennifer Hudson είναι ακόμη πιο τραγική. Το 2008, ο εν διαστάσει σύζυγος της αδερφής της, William Balfour, πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα της  Darnell, τον αδερφό της Jason και τον ανιψιό της Julian King. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 3 φορές ισόβια.

Πολλά χρόνια πριν, το 1967, όταν ο ηθοποιός Dylan McDermott ήταν μόλις 5 ετών, η μητέρα του Diane, πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Αν και αρχικά ο θάνατός της θεωρήθηκε ατύχημα, η αστυνομία σε έρευνα που διεξήγαγε αργότερα συνέλαβε τον σύντροφό της John Sponza.

Ο δράστης ήταν ύποπτος για συνέργεια σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Marie και ο Terence Duffy ήταν οι γονείς του ηθοποιού Patrick Duffy. Το 1986 σκοτώθηκαν και οι δύο κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που έγινε στο μπαρ που είχανε στη Montana.

Οι δράστες ήταν δύο άντρες, οι οποίοι συνελήφθηκαν και καταδικάστηκαν σε 75 χρόνια φυλάκιση.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή, της ηθοποιού της τηλεοπτικής επιτυχίας «Glee»Charice Pempengco. Το 2011, ο πατέρας της Ricky Pempengco, μαχαιρώθηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν στις Φιλιππίνες, από έναν μεθυσμένο άντρα, ο οποίος εξοργίστηκε και τον μαχαίρωσε πολλαπλές φορές στο στήθος και την πλάτη με έναν παγοκόφτη.