Denzel Washington, ο τιμωρός

equalizer
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στη δέυτερή τους συνεργασία, ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua και ο πρωταγωνιστής του «The Equalizer», Denzel Washington προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Το 2002, ο διάσημος ηθοποιός απέσπασε το Oscar Α΄ ανδρικού ρόλου για το φιλμ του Antoine Fuqua «Ημέρα Εκπαίδευσης». 12 χρόνια μετά επιστρέφει  ως ...Equalizer, σε έναν ρόλο που βασίζεται στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του CBS που παιζόταν από το 1985 ως το 1989.

Η πλοκή εκτυλίσσεται με πυρήνα τον Robert McCall (Denzel Washington) που βάζει τα δυνατά του για να προσαρμοστεί σε πιο ήρεμους ρυθμούς ζωής και να απωθήσει από το μυαλό του εικόνες, πρόσωπα και καταστάσεις από το πρόσφατο, ζοφερό παρελθόν.

Όταν όμως ο McCall γνωρίζει την Teri (Chloë Grace Moretz), μια νεαρή κοπέλα που έχει καταντήσει υποχείριο σκληρών Ρώσων μαφιόζων, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Χωρίς δεύτερες σκέψεις εγκαταλείπει την ήσυχη και αποστασιοποιημένη ζωή του και αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που κακοποιούν και εκμεταλλεύονται τους αδύναμους. Η άρτια εκπαίδευση του θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στον νέο ρόλο που πρόκειται να αναλάβει.

Όταν κάποιος έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν έχει που να στραφεί, ο McCall θα σταθεί στο πλευρό του. Γιατί, απλώς, είναι ο Equalizer, αυτός που επαναφέρει τα πράγματα στη φυσική τους θέση.

Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua, πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood.