H ψυχή του animation χτυπά στη Σύρο

boxtrolls

©2014 BOXTROLLS, LLC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το αnimαsyros, δηλαδή το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων κλείνει τα 7 του χρόνια και από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό πάρτι.

Η Ερμούπολη γεμίζει εικόνες, γέλια, συγκίνηση, αφιερώματα, γυναικείο άρωμα και υπαίθριες προβολές. Όλα αυτά θα συμβούν στο μοναδικό θέατρο Απόλλων που γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια του, στην πλατεία Μιαούλη έξω από το επιβλητικό Δημαρχείο της Σύρου, από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου.

Με οδηγό τα δύο διαγωνιστικά προγράμματα (Διεθνές και Φοιτητικό) που περιλαμβάνουν διεθνείς και εγχώριες μικρού μήκους ταινίες, το αnimαsyros 7.0 μας προσκαλεί να απολαύσουμε τη μοναδική κινηματογραφική του ατμόσφαιρα στην κοσμοπολίτικη καρδιά των Κυκλάδων.

Αρχής γεννωμένης με την ταινία «Boxtrolls» που θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και με εκλεκτό προσκεκλημένο τον Μark Shapiro.

©2014 BOXTROLLS, LLC.

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρόγευση του αφιερώματος αλλά και όλων των δράσεων της φετινής διοργάνωσης στην πρώτη προ-φεστιβαλική εκδήλωση του αniμαsyroς, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς), παρουσία του Mark Shapiro και άλλων δημιουργών.

Στα ειδικά αφιερώματα θυμηθείτε εκείνο στο  μεγάλο Γάλλο δημιουργό ταινιών animation Jacques-Rémy Girerd, το Animafest Zagreb(Κροατία) που είναι το δεύτερο παλαιότερο Φεστιβάλ animation στην Ευρώπη (1972), ενώ την τιμητική της έχει και η «δραστήρια» Εσθονία, με το Tallin Black Nights Film Festival και το υπό-Φεστιβάλ του Animated Dreams.

Το γυναικείο στοιχείο καλύπτει το αφιέρωμα με τίτλο «Woman in Anima» ενώ συνολικά το φεστιβάλ έχει προγραμματίσει 100 ταινίες, πρεμιέρες, πάρτι, παιδικές προβολές και εκλεκτούς προσκεκλημένους από τις Η.Π.Α, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία.

Πληροφορίες: 2-5 Οκτωβρίου, Ερμούπολη Σύρος, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.