Ο Χρήστος Ν. Καρακάσης ξεκινά το δικό του ταξίδι

take-a-trip-trip
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ-ταινία «Take a trip» του σκηνοθέτη και παραγωγού Χρήστου Ν. Καρακάση ξεκινά το ταξίδι του στα φεστιβάλ του κόσμου.

Την αρχή θα κάνει στην εγχώρια αγορά όμως, όπου η ταινία θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, που θα διεξαχθεί από 7 έως 12 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα η ταινία θα ταξιδέψει στην Φινλανδία, στην Vaasa City Library, όπου θα κάνει Ευρωπαϊκή πρεμιέρα, καθώς θα προβάλλεται για όλο τον Οκτώβριο, σε ειδική προβολή συνδυασμένη με την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου και συγγραφέως Βασιλικής Κάππα, η οποία έγραψε τα κείμενα για το ντοκιμαντέρ με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις».

Η επόμενη προβολή έχει προγραμματιστεί μέσα στον Νοέμβριο, στην εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου στην Μόσχα, που διοργανώνει το ΚΕΠ, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας ενώ τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα προβληθεί στο Λονδίνο σε ειδική κινηματογραφική προβολή.

«Μπορεί τελικά το ταξίδι να είναι μόνο εσωτερικό… Μπορεί και η ίδια η πόλη, στην οποία ζούμε, ή τα σπίτια, να είναι μόνο εσωτερικά. Τι είναι όμως μια πόλη…. Δεν είναι ο τρόπος που την βλέπουμε; Η βία μας ακολουθεί παντού. Για λίγο τα χρώματα σβήνουν, το μέρος χάνει τη δύναμη του. Ο φασισμός μέσα μας είναι άραγε κάτι επίκτητο ή κάτι με το οποίο κανείς γεννιέται;». Τις απαντήσεις δίνει το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι.