Υπόθεση Dominique Strauss-Kahn …σχεδόν

welcome
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Πολλά ακούστηκαν, πολλά συνέβησαν και ακόμα περισσότερο δε μάθαμε (και δε θα μάθουμε) ποτέ για την πολύκροτη υπόθεση του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα του ΔΝΤ.

Η υπόθεση αυτή μεταφέρθηκε στο σινεμά, ως γνωστό, με τον Gérard Depardieu στο ρόλο ενός αντίστοιχου άντρα. Η παραγωγή εξάλλου ποτέ δεν παραδέχτηκε (λόγω μηνύσεων) ότι η ταινία αφορά όντως σε αυτή την υπόθεση, αλλά όποιος έχει μάτια βλέπει.

Έτσι φτάσαμε στο «Καλώς ήρθες στη Νέα Υόρκη» (Welcome to New York) την ταινία που στην πρώτη προβολή της στις φετινές Κάννες μάλλον απογοήτευσε παρά προκάλεσε. Ούτε η παρουσία της Jacqueline Bisset ως κυρία του κυρίου δε μπόρεσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για μία μάλλον υπερεκτιμημένη προσπάθεια.

Παρόλα αυτά η ταινία εξιστορεί την περιπέτεια του κυρίου Ντέβερο. Ενός πολύ ισχυρού άντρα. Ενός ανθρώπου που χειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα και ελέγχει την οικονομική μοίρα των εθνών (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δηλαδή, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή το αρνείται). Ο άντρας αυτός εκτός των άλλων έχει μια τρελή και αχαλίνωτη σεξουαλική πείνα (ακόμα κάνει νιάου νιάου).

Ο άνθρωπος αυτός ονειρευόταν να σώσει τον κόσμο αλλά τελικά δε μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του. Η πτώση του τρομοκρατημένου αυτού άντρα, του χαμένου αυτού ανθρώπου έρχεται στις οθόνες μας.

Σκηνοθεσία: Abel Ferrara. Παίζουν: Jacqueline Bisset, Gérard Depardieu, Drena De Niro, Paul Calderon, Amy Ferguson κ.α. Η ταινία προβάλλεται από τη Hollywood Entertainment.